Time Out: Van verhuurbaas naar concept(k)ing

 

Time Out

‘Time Out Catering en Verhuur’ heet sinds begin van dit jaar ‘Time Out Concepts, Events en Verhuur B.V.’. Een subtiele naamsverandering waarmee het bedrijf een andere koers inslaat. Waar de focus voorheen lag op verhuur en catering komt er nu meer aandacht voor concepting: een strategisch en creatief totaalplan als basis voor een feest dat verrast (elke keer weer), de juiste snaar raakt bij de gasten en past bij wie je bent als persoon of bedrijf.

Koos van Oudheusden is al ruim twintig jaar het vertrouwde gezicht van Time Out. Sinds 1 januari van dit jaar is ook zijn vrouw, Laura, volledig in de zaak gestapt. De reden? “We hebben in 2021 Sfeer & Meer Events overgenomen”, verklaart Koos. “We hebben er letterlijk een bedrijf bij gekregen. Dan is extra hulp meer dan welkom en Laura is uitstekende sparringpartner.”

Nieuwe koers
De overname zorgde mede voor een nieuwe koers van het bedrijf. Laura vertelt: “We hebben alle meubels overgenomen en daar onze eigen nieuwe thema’s aan toegevoegd, die goed passen in het luxere segment. Wij staan in de regio bekend als verhuurbedrijf en daar zijn we sterk in, doordat we enorme aantallen hebben en flexibel zijn. Honderden kuipstoelen voor de muziekvereniging kunnen we met gemak leveren. Dat blijven we zeker doen, net als het organiseren van (trouw)feesten en evenementen, maar we willen ons daarnaast ook nog meer op B2B richten als professionele partner voor evenementenbureaus en cateraars. We verzorgen bijvoorbeeld de complete aankleding van een event, zodat de cateraar bij wijze van spreken alleen nog maar de stekker van het koffiezetapparaat erin hoef te doen. Plug and play dus. Natuurlijk werken we ook rechtstreeks in opdracht van bedrijven. Dat deden we tot nu toe ook al, maar dan vooral in de regio. Nu krijgen we steeds vaker aanvragen vanuit het hele land. We verzorgen onder andere personeelsfeesten, de eerste paal en de opening van een nieuw pand. In dit laatste geval hebben we een kale loods omgetoverd tot een toffe eventlocatie. Dit soort projecten vragen om een creatief concept dat alle verwachtingen overtreft. Hier weten we dankzij onze jarenlange ervaring wel raad mee.”

Concept

Verrassen
“We zorgen dat alles klopt tot in de kleinste details en dan nog een beetje meer. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook het bedrijfslogo in onze meubels of statafels verwerken en doen we veel met bloem en groen. We hebben verschillende sfeerconcepten ontwikkeld, afgestemd op de actuele trends, waaronder Smooth White, Raw Nature en Ibiza. Hierbinnen kunnen we eindeloos variëren. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwe, creatieve mogelijkheden en toepassingen om mensen telkens weer te verrassen. Blije gezichten, daar doen we het voor.”