Traditie in combinatie met innovatie: klasse en kwaliteit, altijd en overal

Hij kluste graag. En met die hobby is het allemaal begonnen. Want oorspronkelijk komt Arwin Feij uit de wereld van technische installaties en pompen. Maar dat trok hem steeds minder. Dus ging hij in 2010 van start met een eigen houthandel. Van het een kwam het ander. Inmiddels telt het bedrijf Van Feij, gespecialiseerd in ambachtelijke houtbouw, zo’n achttien medewerkers.

“De zaken gaan goed,” bevestigt Arwin. “Veel ondernemers hadden het zwaar, afgelopen anderhalf jaar. Maar wij kregen het juist steeds drukker. Vanwege corona werkte een groot deel van de bevolking thuis en werden er aanzienlijk meer plannen ontwikkeld voor het aanpakken van de tuin of woning. Mensen konden ook minder makkelijk op vakantie dus kozen ze vaker voor het plaatsen van een luxe loungeplek of een mooie veranda. Overigens zat onze orderportefeuille ook voor corona al aardig vol. We leveren maatwerk, altijd en overal. Of het nu om een grootschalig project inclusief ontwerp en uitvoering gaat, of een paar losse planken voor de doe-het-zelver. “

 

Passie voor ambachtelijk werken
Vanwege het groeiend aantal opdrachten heeft Van Feij onlangs geïnvesteerd in een Biesse Uniteam CK. Arwin legt uit: “Wij zijn gespecialiseerd in ambachtelijk houtbouw voor binnen en buiten. Tuinhuizen, overkappingen, buitenkeukens, bijgebouwen, buitenkamers, noem maar op. Maar ook vloeren, kasten en tafels. Al onze houtsoorten, eiken, douglas, vuren, grenen en hardhout, komen groten deels uit gecertificeerde Europese bossen. We staan bekend om onze passie voor ambachtelijk werken. Een houten constructie kun je met schroeven in elkaar zetten. Maar je kunt ook kiezen voor traditionele houten verbindingen.

Dat laatste doen wij het liefst!” “Om die reden hebben wij een innovatieve CNC-machine aangeschaft,” vervolgt Arwin zijn verhaal. “Houten verbindingen zijn solide en zorgen voor een prachtig eindresultaat. Maar het is enorm arbeidsintensief. “Met onze nieuwe machine kunnen we snel en nauwkeurig de meest bewerkelijke verbindingen maken. Op dit moment staan er nog maar twee in heel Nederland. En eentje daarvan staat dus bij Van Feij in ‘s-Gravendeel. Mooi toch? Traditie in combinatie met innovatie. Bij ons snijdt dat hout, letterlijk en figuurlijk.”