Tuinverzorging De Bergden Hoekse Waard: Liefde voor groen!

Na een drukke (thuis)werkdag is het heerlijk om te ontspannen in je eigen tuin. Een tuin die helemaal past bij jouw stijl, wensen en ideeën. Tuinverzorging De Bergden Hoekse Waard, al 25 jaar ervaring in het vak, denkt graag mee over de verschillende mogelijkheden voor het realiseren van jouw droomtuin. Van tuinadvies, tuinontwerp tot tuinaanleg, houtconstructies en tuinonderhoud.

De hoveniers van De Bergden liefde voor groen, houden van mooie tuinen en zijn alleen tevreden als de klant dat ook is. Eigenaar Edwin van den Berg: “Onlangs verraste ik een klant door de overkapping zo te maken dat hij opeens prachtig uitzicht op het water kreeg. Juist dat meedenken en de tuin optimaal benutten vind ik een geweldige uitdaging.” Wat De Bergden uniek maakt? “De klant mag bij ons meehelpen als hij of zij dat leuk vindt. Als je handig bent kun je meetimmeren of je haalt je tuin alvast leeg zodat we sneller aan de slag kunnen. Zo doen we het echt samen en help je mee aan je eigen droomtuin.”

Tuintrends
We zien onze tuin steeds vaker als een tweede woonkamer en een verlengstuk van ons huis. Die huiselijke stijl, warme kleuren en het comfort van binnen nemen we graag mee naar buiten. “Momenteel maken we veel overkappingen waar we bijvoorbeeld een glazen schuifpui in plaatsen, zodat je er in de winter ook gezellig van kan genieten”, vertelt Edwin. “Maar er is ook meer vraag naar hout- en buitenkachels. Lekker buiten kokkerellen en onder de veranda genieten van zwoele zomeravonden. De keramische, onderhoudsvriendelijke tegels zijn ook helemaal trendy, net als het combineren van verschillende stijlen. En wil je eens wat anders dan de buren? Denk dan aan het gebruik van nostalgische elementen in je tuin.”

Authentiek
De Hoekse hovenier houdt zelf vooral van de oud-Hollandse stijl. Dat zie je terug in zijn sfeervolle woning aan de Blaaksedijk in Mijnsheerenland. Een dijkhuis met authentieke details en prachtig uitzicht over het polderlandschap. Edwin: “Ik heb nog een waslijst liggen met wat ik nog allemaal in mijn tuin wil aanpakken en veranderen. Van het afmaken van de hooiberg bij de kippen tot de mogelijke bed en breakfast voor in de toekomst. Na een drukke werkdag ga ik vaak nog even aan de slag in mijn eigen tuin. Het zorgt voor een stukje ontspanning en zo kan ik er de volgende dag weer volop tegenaan!”