Uitpakgeluk: Geef een fijn gevoel cadeau

Het is weer cadeautjestijd. Voor Paardekooper is het festive season één van de drukste periodes. Het bedrijf pakt elk jaar uit met de mooiste verpakkingen en decoraties, speciaal voor het feestelijke najaar. “Dit jaar doen we er nog een extra schepje bovenop,” vertelt trendwatcher Jolanda Serraarens. “Iedereen kan in deze bizarre tijd wel wat extra uitpakgeluk gebruiken.”

De kans is groot dat we dit jaar op afstand kerst vieren. “Geen cadeautjes onder de boom, maar door de brievenbus. Maak je brievenbuspakje op als een echte geschenkverpakking. Bijvoorbeeld met een mooi zijdevloei en een leuk etiket. Aan de binnenkant kun je een persoonlijke boodschap kwijt. Brievenbuspakjes zijn voordeliger dan pakketpost en een ander voordeel is dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn. We zien dat retailers hierop inspelen met nieuwe concepten die precies in een brievenbuspakje passen, zoals een platte wijnfles, wijnzak, tulbandmix en speciale thuiswerk- en bedankpakketten. Voor verschillende van deze concepten mochten wij meewerken aan het verpakkingsdesign. Je kunt natuurlijk ook je bezorgdoos leuk ‘aankleden’. Of bezorg je bestellingen voor de feestdagen in een kerstpakketdoos. Alles draait om een bijzondere uitpakbeleving. Hiermee bezorg je niet alleen anderen, maar ook jezelf een fijn gevoel.”

PURE LUXE
Elk jaar ontwerpt Paardekooper nieuwe verpakkingsdesigns op basis van de wereldwijde trends. “Dit jaar hebben we gekozen voor de stijlvolle kleurencombinatie blauw en goud. De basis van de verpakkingen is blauw. De gouden print is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk met kerstballen en met sterretjes. Deze laatstgenoemde is overigens ook prima geschikt voor eindejaarsgeschenken. Naast blauw blijft ook zwart een gewilde kleur voor de feestdagen. Een zwarte, glimmende verpakking geeft een gevoel van luxe en exclusiviteit.”

NOSTALGISCHE KERST
“Aan de andere kant grijpen we dit najaar terug naar tradities. Kerst heeft voor veel mensen altijd iets nostalgisch, maar de coronacrisis doet daar dit jaar een extra schepje bovenop. We verlangen zo enorm terug naar de goede oude tijd van pre-corona. Dit gevoel hebben we gevat in onze nieuwe lijn kerstpakketdozen, voorzien van een traditionele Schotse ruit en uitgevoerd in de typische kerstkleuren rood, groen en goud. Deze lijn combineert ook mooi met natuurlijke materialen, zoals ongebleekt kraftpapier. De verschillende lijnen hebben we ook doorgevoerd in onze winkeldecoraties.”

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE?
Kom sfeerproeven in een Paardekooper Store bij jou in de buurt. Voor de Hoeksche Waard zijn de locaties Spaanse Polder en Barendrecht het meest dichtbij. “In onze Stores vind je verschillende inspirerende sfeeropstellingen. Je ontdekt de leukste mixmogelijkheden en we laten je graag zien hoe je verpakkingen op een originele manier kunt toepassen. Of het nu gaat om een luxe geschenkverpakking, een bezorgdoosje of een maaltijdbox; met Paardekooper creëer je een unieke uitpaksensatie.

WEETJE
Op zoek naar verbinding in tijden van social distancing? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cadeaus zorgen voor een gevoel van verbondenheid. Een cadeautje maakt niet alleen de ontvanger gelukkig, maar ook de gever. Een cadeau is natuurlijk pas compleet met een mooie verpakking. Als je mensen vraagt om een cadeau te tekenen, tekent 80% een vierkante doos met een strik erop.