Van den Oosten: de timmerfabriek uit de Hoeksche Waard

Hij blijft er heel bescheiden onder, als hij een rijtje BN’ers opsomt bij wie zijn ‘kunstwerken’ in huis worden gebruikt. Dennis van den Oosten begon in 2005 Timmerfabriek Van Den Oosten, gespecialiseerd in de bewerking van massief hout. Naast standaard kozijnen, ramen en deuren maakt hij ook exclusieve trappen en meubels. Stuk voor stuk prachtige houten kunstwerken die een eyecatcher vormen in het interieur van menig bekende Nederlander, architectonische bouwwerken en monumentale panden.

 

Dennis startte direct vanuit de opleiding zijn eigen bedrijf. Als Dennis iets voor ogen heeft, dan gaat hij ervoor. Het ondernemerschap trok hem altijd al, dus waarom niet gewoon doen? Al snel ontwikkelde hij zich tot specialist in exclusieve houtbewerking en dat bleef niet onopgemerkt bij architecten. “Waar het werk voor veel anderen ophoudt, beginnen wij pas,” vertelt Dennis. “We zijn met name gespecialiseerd in afwijkende maten en vormen. We maken bijvoorbeeld massief houten trapleuningen uit één stuk, trappen met kuip- en wrongstukken (gebogen constructies) en unieke profileringen. Als het apart wordt, dan komen ze bij ons terecht.”

 

“Waar het werk voor veel anderen ophoudt, beginnen wij pas.”

 

Gewoon proberen
Dat ‘gewoon proberen’ pakte dus heel goed uit en blijkt trouwens typisch Dennis: “Als je het niet probeert, dan weet je niet of iets werkt of mogelijk is. Zo bedenken we ook telkens nieu we ontwikkelingen, bijvoorbeeld vouwwanden in combinatie met shutters. We leggen de lat steeds hoger en komen hierdoor telkens een stap verder. Daarnaast gaan we natuurlijk met onze tijd mee. We werken met de nieuwste CNC-freesmachines waarmee we zowel producties per stuk als grote series snel en secuur kunnen produceren. Op dit moment werken we aan nieuwe software voor 3D presentaties. Ik denk dat we op dit gebied het hoogst haalbare van dit moment hebben bereikt.”

 

Productiewerk
Exclusief klinkt misschien onbereikbaar, maar niets is minder waar. Dennis is dol op ingewikkelde constructies, maar ook voor de meer standaard producties is ‘de Timmerfabriek in de Hoeksche-Waard’ de aangewezen partij. Dennis: “We werken veel in opdracht van aannemers, architecten, zzp’ers, zakelijke instellingen en particulieren. We fabriceren complete massief houten kozijnen ramen, deuren en luiken. We leveren ook massieve meubels zoals kasten, tafels en keukens. Als we maar met massief hout bezig zijn, dan zijn we op ons best.”

 

Benieuwd naar het actuele werk van Dennis en zijn team? Volg de timmerfabriek uit de Hoeksche Waard op Instagram @timmerfabriek_vandenoosten, Facebook en LinkedIn .