Van der Sijde: maak buiten bijzonder

Van houten vlonders en schuttingen tot complete buitenverblijven en speelhuizen. Hoe maak jij buiten bijzonder? De houtkenners van Van der Sijde helpen je graag op weg met een deskundig advies en topkwaliteit houtmaterialen.

Het familiebedrijf uit Strijen is voor veel hoveniers, aannemers, particulieren, overheden en bedrijven in de recreatieve sector, zoals campings en buitensportaccommodaties, een belangrijke schakel voor creatieve buitentoepassingen. “Dit gaat veel verder dan alleen het leveren van hout,” stelt directeur Ageeth van der Sijde. “Onze materialen moeten recht doen aan het beoogde ontwerp. Dit vraagt om een vakkundig advies. Onze houtkenners hebben jarenlange ervaring met verschillende houtsoorten, toepassingen en bevestigings mogelijkheden. We leveren hiervoor een zo compleet mogelijk pakket. Denk aan schroeven, schapengaas en de juiste boren. Daarbij houden we onze kennis altijd up to date en onze blik gericht op de toekomst, bijvoorbeeld als het gaat om nieuwe, duurzame houtsoorten. Hierdoor kunnen we onze klanten met regelmaat nieuwe producten en oplossingen laten zien.”

 

“Onze materialen moeten recht doen aan het beoogde ontwerp. Dit vraagt om een kwaliteitsproduct én een goed advies.”

 

Voldoende voorraad
Die vooruitziende blik leidt er ook toe dat Van der Sijde voldoende voorraad heeft, terwijl de sector kampt met schaarste. “Natuurlijk hebben wij ook met leveringsproblemen te maken gehad, maar momenteel hebben wij weer voldoende voorraad. We hebben daarnaast genoeg alternatieve oplossingen voorhanden en onze houtkenners kunnen uitstekend beoordelen of een andere houtsoort mogelijk ook geschikt is voor een specifiek project. Daarnaast stabiliseren de prijzen weer in sommige houtsoorten. We merken dat afnemers in deze rare tijd soms terughoudend zijn met het aanvragen van offertes, maar er is vaak meer mogelijk dan men denkt. Samen bouwen we verder en maken we buiten voor iedereen bijzonder.”

 

Samenwerking
Met ‘samen’ doelt Ageeth op de samenwerking met bijvoorbeeld hoveniers en aannemers. “We helpen ook particulieren met het realiseren van de ideale buitenplek. We geven advies waarmee mensen zelf aan de slag kunnen, maar leggen desgewenst ook contacten met hoveniers. Veel hoveniers nemen al jaren producten bij ons af. Hierdoor weten we precies welke partij het best geschikt is voor een specifiek houtwerk. We werken daarnaast ook samen met onze buren van Zandhandel Hoeksche Waard voor het af halen en bezorgen van bestellingen. Hier vind je alle materialen om de bodem van de ideale buitenplek te verbeteren en te bedekken, zoals zand, siergrind en funderingsmateriaal. Door orders te bundelen, kunnen klanten besparen op bezorgkosten en profiteren zij van meer afhaalmogelijkheden.”

 

Aandacht voor kwaliteit
Zo zoeken Ageeth en haar team voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om klanten maximaal van dienst te zijn. De uitbreiding van de binnenopslag met 1.500 vierkante meter is hier ook een mooi voorbeeld van. “Hiermee kunnen we de kwaliteit van het hout nog beter waarborgen en wisselende weersomstandigheden het hoofd bieden. Hout is een natuurproduct en het is belangrijk om de complexe aard van het materiaal te begrijpen voor de juiste kwaliteit, als basis voor een solide, duurzame toepassing.”