Vakantie in eigen tuin

Het buitenleven is in coronatijd populairder dan ooit. Dat merken ze ook bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. De achtertuin als vakantiebestemming. Daarin mag een prachtig buitenverblijf natuurlijk niet ontbreken.

De afgelopen jaren won het buitenleven al aan populariteit. “Wat ooit begon met een relatief eenvoudig tuinhuis is nu uitgegroeid tot een compleet buitenverblijf,” vertelt Jan van Kooten. “De coronacrisis stuwt deze ontwikkeling. Blijkbaar zijn KLM en Corendon onze grootste concurrent. De buitenverblijven zijn van alle gemakken en comfort voorzien. Compleet met glazen pui, zonwering, buiten keuken, sauna en een heerlijke loungeset. Het mag aan niks ontbreken, net als op vakantie.”

De markt vooruit
“We zijn deze ontwikkeling voor, doordat we een totaalpakket kunnen leveren. Toen we net begonnen, hadden we twintig soorten blokhutten in het assortiment. Hier was toen iedereen mee geholpen. Nu staat de teller op meer dan tweeduizend en leveren we veel meer maatwerk, waarbij alles draait om een complete buitenbeleving. Daarnaast is er ook meer variatie in materiaal. Aluminium overkappingen bijvoorbeeld worden steeds populairder. Ook hiermee begonnen we een paar jaar geleden relatief eenvoudig en inmiddels leveren de meest geavanceerde constructies. De ontwikkelingen vragen om een ander kennisniveau van onze medewerkers. Een automatische zonwering plaatsen, vraagt nu eenmaal andere vaardigheden dan het monteren van een blokhut. Niet alleen ons assortiment groeit, ook onze medewerkers. Dat vind ik fantastisch om te zien. We bouwen echt samen aan succes.”

De markt vooruit
“Ook populair zijn onze doe-het-zelf pakket ten. Mensen hebben nu meer tijd om zelf te klussen. We leveren verschillende doe-het-zelf pakketten voor overkappingen, buitenverblijven, kapschuren en veranda’s. De pakketten worden ongezaagd geleverd, compleet met een gedetailleerde bouwtekening. Je moet dus zelf nog alles op maat zagen en bewerken. Dit is een populair tijdverdrijf en eenmaal klaar is het natuurlijk tijd om te genieten.” Van Kooten Tuin & Buiten Leven plukt duidelijk de vruchten van de coronacrisis, maar Jan ervaart ook een keerzijde. “Producten worden namelijk steeds schaarser en prijzen fluctueren. We hebben nu ineens te maken met levertijden. Het is een uitdaging om alles op tijd uit te leveren, maar daar maken we ons hard voor. We streven altijd naar het hoogste serviceniveau.”

Van Kooten Tuin en Buitenleven
https://www.vankootentuinenbuitenleven.nl/