“WE LATEN CORONA GEEN ROET IN ONS ETEN GOOIEN!”

De horeca wordt hard geraakt door de coronacrisis. Nog niet bijgekomen van de vorige shock, moeten restaurants opnieuw hun deuren sluiten. Ook bij ’t Land van Wale is het wederom stil, maar dit is voor eigenaar Jeroen van der Sluis geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Integendeel. Zijn creatieve brein draait op volle toeren. Niet alleen om zijn eigen zaak overeind te houden, maar ook om anderen te helpen.

Net als bij de eerste coronagolf zet Jeroen ook nu weer in op take-away en delivery. Het restaurant is van donderdag tot en met zondag geopend voor afhaal- en bezorgmaaltijden. Jeroen vertelt: “Mensen kunnen thuis genie- ten van de smaak van de Hoeksche Waard. We bieden regelmatig nieuwe gerechten aan, zodat we onze gasten – ook thuis – kunnen blijven verrassen.”

Op de menukaart prijken de lekkerste gerechten. Van een tataki van zalm en Jamaican Jerk Chicken tot stroopwafelboterkoek met citroencrème. ’t Land van Wale brengt take-away en delivery naar een hoger niveau.

HEERLIJKE VERRASSING
En over verrassen gesproken. Jeroen verzorgt elke week gratis maaltijden voor kwetsbare en eenzame doelgroepen. Aanmeldingen komen binnen via verschillende kanalen, waaronder Facebook. “Deze crisis raakt iedereen. Daarom vind ik dat we ons niet alleen op onszelf moeten focussen. We komen hier alleen samen doorheen. Ik vind het fijn om iets terug te kunnen doen voor anderen. Tijdens de vorige lockdown richtten we ons op de helden van de zorg. Dit keer zijn het de kwetsbare doelgroepen, waaronder eenzame ouderen. De actie is wederom een succes. Er zijn ook bedrijven die meedoen. Ze nemen dan een aantal maaltijden bij ons af, die ze vervolgens zelf uitdelen.”

LEKKER KERSTPAKKET
“Ook de horecaleveranciers hebben het moeilijk,” vervolgt Jeroen. “Om ook hen een beetje tegemoet te komen, bieden we kerstpakketten aan met producten van onze leveranciers.
Het kerstpakket bestaat onder andere uit twee flessen wijn, koffie, ammaretti koekjes, charcuterie en natuurlijk een dinercheck voor ons eigen restaurant.” Bedrijven en particulieren kunnen de kerstpakketten tot circa 10 december bestellen.

LUXE SCHOTELS
Met feestdagen in aantocht zet Jeroen in op luxe gourmetschotels. “Ik verwacht dat het restaurant met Kerst nog niet open is. Daarom maken we het de mensen lekker en gemakkelijk met onze kant-en-klare gourmetschotels. De schotels zijn mooi opgemaakt en kunnen direct op tafel. Grillen en genieten maar!”

POSITIEF
Ondanks de moeilijke situatie blijft Jeroen positief. “We moeten er samen het beste van maken. We blijven voortdurend nieuwe dingen verzinnen. Het is uitdagend, maar tegelijkertijd ook leuk om creatief bezig te zijn. Helemaal als een idee aanslaat.”