Welke koers vaar jij? Sturen op essentie en betere resultaten met Kompasteam

Kompasteam helpt organisaties om (weer) grip op hun resultaat te krijgen. Co-founder Eldert de Jager hanteert hiervoor zelf ontwikkelde tools, zoals het Bedrijfskompas en de Navigatiescan. Zijn aanpak heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Bedrijven krijgen meer structuur, focus en een verhoogde medewerkersbetrokkenheid. De bedrijfsprestaties schieten omhoog.

Eldert heeft ruim 25 jaar ervaring als financieel manager en controller bij (middel)grote bedrijven, als hij in 2013 besluit zijn eigen koers te varen met de oprichting van adviesbureau Fenmen. In 2019 zet hij samen met Gerard Kuijpers een nieuwe stap met de oprichting van Kompasteam BV. Uitgangspunt is de Methode Het Kompas®, die door Eldert zelf is ontwikkeld. Aan de hand van tien heldere stappen neemt hij bedrijven mee op een interessante reis langs de weg van verbetering en het bereiken van doelen.

Een duidelijke koers
“Als bedrijf heb je altijd een duidelijk doel, maar de weg om daar te komen is niet altijd duidelijk. Je weet op voorhand niet wat je allemaal tegenkomt. Met mijn methode maak ik een verbinding tussen strategisch beleid en dagelijkse uitvoering. We faciliteren organisaties bij het ontwikkelen van een duurzame en proactieve navigatiecyclus, waarmee je (weer) grip krijgt op je bedrijfsvoering en zicht hebt op prestaties. Dat maakt het bedrijf meer wendbaar. Een succesvolle reis begint met een Navigatiescan. Hiermee maken we inzichtelijk hoe het bedrijf ervoor staat en of alle ‘ingrediënten’ aanwezig zijn om de eindbestemming te halen. Vervolgens onderzoeken we in verschillende workshops en sessies de juiste route voor het bedrijf. Zo bepalen we de focus. Medewerkers spelen hierbij een essentiële rol. Door hen intensief te betrekken, staan ze open voor veranderingen en gaan ze (eerder) over op actie. Uiteindelijk werken we toe naar een helder KPI dashboard. Deze stevige, heldere basis helpt bedrijven om dagelijks te sturen op essentie.”

Van beleid naar uitvoering
Bij Kompasteam werken ervaren professionals als partner samen met elk hun eigen expertise, bijvoorbeeld op het gebied van finance, ICT, organisatieontwikkeling en crisismanagement. Zij helpen organisaties die om welke reden dan ook stagneren, groeiambities hebben of hun bedrijf verkoopklaar willen maken. Naast businesspartner is Eldert een veelgevraagd spreker en inmiddels heeft hij drie managementboeken op zijn naam staan [zie p87]. Verder ontwikkelt hij regelmatig nieuwe tools, waarmee hij bedrijven helpt om te sturen op essentie. Meest recent is de BNU®- indicator, waarmee organisaties snel kunnen bepalen in hoeverre het beleid daadwerkelijk wordt omgezet in uitvoering. Met andere woorden: hoe groot is de kans dat de plannen slagen? Je vind de gratis check op de website www.kompasteam.nl.