Welkoop Numansdorp: begrip in de HW en ver daarbuiten

“Klantvriendelijkheid, service en kwaliteit. Dat is waar wij voor staan. Werk is onze hobby. De klant staat bij ons altijd op nummer 1.” Aan het woord is Jolanda de Romph, samen met haar man Jaap eigenaar vanWelkoop Numansdorp. “Ons team telt 20 enthousiaste en gedreven medewerkers. Met elkaar hebben wij ervoor gezorgd dat onze ‘weet wat te doen’ winkel niet alleen een begrip is in de Hoeksche Waard, maar ook ver daarbuiten.”

Als Jolanda over Welkoop Numansdorp vertelt, doet ze dat met twinkelende ogen. Uit alles wat ze doet en zegt, blijkt de liefde voor het vak. Maar dat was niet altijd zo. “Als jong meisje had ik geen interesse in het vak maar Jaap daarentegen wel ”, vertelt ze. “Mijn vader Piet van Roon heeft de onderneming in 1988 op poten gezet. Door gezondheidsredenen van pa hebben Jaap en ik het roer onverwacht overgenomen. We maakten een enorme groei door op de locatie waar we destijds zaten en daardoor ontstonden de plannen voor nieuwbouw. Precies anderhalve week na de feestelijke opening van ons nieuwe pand aan de Rijksstraatweg kreeg we te maken met de coronacrisis. Gelukkig mochten de ondernemers in onze branche hun deuren openhouden.”

ZAKELIJKE EN PARTICULIERE KLANTEN
Het is de diversiteit in alle seizoenen en het omgaan met de klanten dat Jolanda en Jaap zo trekt in hun werk. “Ons assortiment op het vlak van tuin- en dierverzorging is enorm breed. Samen met ons team bedienen we zowel zakelijke klanten als particulieren. Die afwisseling vinden we allemaal heel prettig. Bij ons is echt geen dag hetzelfde. Vanzelfsprekend spelen we ook in op trends. Dat is onderdeel van ons vak. Zo zie je nu dat steeds meer mensen een moestuin willen aanleggen. Sowieso is het hele buitenleven nu enorm in trek. Genieten van en in je eigen tuin. Dit bekent onder meer aandacht voor buiten koken, voor BBQ ’s. Maar mensen kiezen nu ook beduidend vaker dan voorheen voor een eigen zwembad in de tuin. Of een jacuzzi. Wij bieden het allemaal.”