Skip links
AI

Aan de tafel met… – Over AI

Share

Aan de tafel met…

Drie Hoeksche Vrienden stellen zich aan je voor. Met dit keer als centrale vraag in hoeverre zij Artificiële Intelligentie (AI) tijdens hun (werk)processen)

Even voorstellen:

Mijn naam is Amanda van Wilsem, ik ben 39 jaar en mijn gezin bestaat uit mijn partner Percy en mijn zoon Luciano van 14 jaar. Ik ben nu een kleine tien jaar werkzaam in de flex branche en hiervoor heb ik zes jaar in de financiële wereld gewerkt. In 2021 ben ik gestart met Balans personeelsdiensten. Sinds 2022 zijn wij gevestigd in Heinenoord en begin dit jaar hebben wij ook een vestiging in Emmeloord geopend. Balans personeelsdiensten richt zich vooral op het uitzenden, detacheren en de werving & selectie in de techniek, logistiek, bouw en de haven. We werven voor de functies op de werkvloer, kantoor, buitendienst en staff functies. Ik merk dat ik de cultuur van de Hoeksche Waard erg prettig vind. Mensen kennen elkaar hier echt en gunnen elkaar hierdoor meer. Ook wordt er een hoop georganiseerd voor en door ondernemers waardoor dit versterkt wordt.

Amanda van Wilsem

Maak jij al gebruik van AI? Of welke invloed denk je dat AI zal hebben op jouw (werk)processen en de sector in het algemeen?

Wij gebruiken AI dagelijks. Zo kunnen wij sneller teksten genereren voor vacatures waarbij AI bijvoorbeeld de website van een opdrachtgever als uitgangspunt kan gebruiken om relevante informatie over de functie en het bedrijf te verzamelen. Uiteraard passen we deze teksten zelf nog aan voor een persoonlijke touch, maar het grote werk laten wij absoluut liever door de computer doen. Ook in het recruitmentsysteem waar wij binnenkort mee gaan werken, zit veel AI-technologie verwerkt. Binnen ons beroep zit veel tekstwerk en zoekwerk, hier gaan de meeste uren in zitten. Wij merken nu al dat wij dit beetje bij beetje steeds meer door AI kunnen laten doen en ik hoop dat dit in de toekomst nog effectiever zal zijn. Zo kunnen wij doen wat we echt leuk vinden, namelijk in contact staan met onze opdrachtgevers en de juiste kandidaten om snel de juiste match te kunnen maken.

Even voorstellen:

Ik ben Ralph Deurloo en sinds 2018 ben ik werkzaam bij VMK Makelaars & Taxateurs en samen met Barend van Marwijk Kooy eigenaar van VMK Makelaars & Taxateurs. Vanaf 2003 ben ik werkzaam in de makelaardij en sinds 2008 ben ik gecertificeerd makelaar en taxateur en lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Dit lidmaatschap geeft toegang tot een zeer grote database die vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw is opgebouwd met transacties van woningen en bedrijfsmatig vastgoed. Deze database helpt mij mede bij het bepalen van de juiste marktwaarde tijdens een taxatie en/of de verkoop van een woning of bedrijfspand.

Bij VMK houd ik mijzelf bezig met de verkoop en aankoop van woningen en bedrijfsmatig vastgoed en taxeer ik woningen. Barend is hoofdzakelijk bezig met bedrijfsmatige- en woningtaxaties. Bij VMK werken we met vijf zeer gedreven en gezellige medewerkers en is het moto: een dag niet gelachen is een dag niet gewerkt! Zo bereiken we met serieus werken en een grote glimlach het beste resultaat voor onze opdrachtgever.

Daarnaast ben ik vader van drie superleuke kids en woon ik alweer 43 jaar, met een kleine tussenpose van zes jaar, in Mijnsheerenland en ben ik in mijn spaarzame vrijetijd op het voetbalveld of hockeyveld met de kids te vinden of maak ik op de racefiets/mountainbike een rond(je) door de prachtige Hoeksche Waard.

Maak jij al gebruik van AI? Of welke invloed denk je dat AI zal hebben op jouw (werk)processen en de sector in het algemeen?

Hier maken wij al gebruik van, zij het in kleine mate: al jaren worden de luchten bij buitenfoto’s van woningen wat zonniger gemaakt via Photoshop maar nu toets je de woorden: ‘zonnige lucht’ of ‘blauwe lucht’ in en de foto wordt in een paar seconden aangepast. Dit wordt steeds realistischer. Daarnaast kan AI zeker helpen bij het voorspellen van huizenprijzen in de toekomst, administratieve taken verder automatiseren en het vinden van de juiste kopers door het scannen van sociale media en andere online platvormen. Gelukkig zie ik in de toekomst nog steeds het fantastische vak als makelaar bestaan, omdat de mens een onmisbare schakel blijft in het verder digitaliseren.

Even voorstellen:

Mijn naam is Mieke, woonachtig in Zuid-Beijerland. In 2021 ben ik gestart met Krukla, eerst het ontwerpbureau. Bij Krukla ontwerpen we kleine en grote tuinen, op het platteland en in de stad. Tuinen om in te spelen, te feesten en echt te leven. Mijn doel is om een tuin te ontwerpen die bijdraagt aan een beter morgen.

Naast tuinontwerp zijn we gespecialiseerd in het maken van beplantingsplannen. Voor openbaar groen, bedrijven en particulieren. In een beplantingsplan streef ik naar biodiversiteit; biodiversiteit kun je vergelijken met het fundament van een huis. Haal je belangrijke bouwstenen weg, dan stort dit in. Een goed beplantingsplan heeft enorm veel waarde voor de biodiversiteit. Door een diversiteit aan planten in een ontwerp toe te passen, creëer je ook een biodiversiteit voor alles wat er rond vliegt. Wat je dan creëert is een ecologische stabiliteit in de beplanting die er voor zorgt dat het ontwerp lang mee gaat en ook weinig onderhoud nodig heeft.

Mieke Kruithof

Sinds 2022 is er een droom uitgekomen en ben ik gestart met Kwekerij Krukla in Klaaswaal, hier kweken we vaste planten en siergrassen. Dit doen we grotendeels vanuit moerbedden. Het streven is een assortiment te kweken met planten die iets toevoegen aan de biodiversiteit en zich goed houden op de kleigrond.

Maak jij al gebruik van AI? Of welke invloed denk je dat AI zal hebben op jouw (werk)processen en de sector in het algemeen?

Met Krukla houden wij ons bezig met ontwerpen, aanleggen en kweken, drie disciplines die veel met elkaar te maken hebben, maar ook heel verschillend zijn. Wat deze drie dingen gemeen hebben is het stukje maatwerk, waardoor iedere tuin uniek is. Met de kwekerij verzamelen we data van de planten in onze moerbedden. Hoe groeien de planten, zijn er ziektes aanwezig, de afmetingen  van de plant, bloeimaand en nog een aantal punten. Hiermee bouwen we aan een data base van ‘Klei planten’.