Skip links
Bril Hoeksche Waard

Een dagje meekijken met… Maria Poortvliet

Share

Hi! Ik ben Maria, oprichter van Hoeksche Brillen en ik geef jullie vandaag een kijkje achter de schermen.

DE OCHTEND

Het is vandaag maandag, de drukste dag van de week! De wekker gaat om 7:00 uur. Ik kijk met een schuin oog naar mijn telefoon en ik zie dat er 31 bestellingen voor brillen openstaan!

Voordat ik aan de slag ga breng ik om 8:15 uur Cas (6) naar school en Job (3) naar de peuterspeelzaal. Vervolgens ruim ik thuis nog even een aantal dingetjes op om daarna op PostNL alle verzendlabels van de openstaande bestellingen aan te maken. Het is altijd een aardige klus, dit omdat er ook douaneformulieren ingevuld moeten worden voor bestellingen buiten de EU.

Hoeksche Brillen

Om 9:30 uur ga ik alle pakketjes inpakken. Dit vind elke dag nog steeds hartstikke leuk om te doen. Bij elk pakketje doe ik ook altijd nog een Hollands ansichtkaartje. Het inpakken probeer ik altijd voor 12:00 uur af te ronden.

En ook vandaag is dat gelukt, YES! De bijkeuken ligt flink overhoop, maar de 24 pakketjes zijn klaar voor zending. Vandaag 4 pakketjes naar Engeland, 6 naar Amerika, 4 naar Duitsland, 2 naar Canada, 1 naar Denemarken, 5 naar Australië, 1 naar Italië en 1 in eigen land.

Nu nog even snel naar de groenteboer die om 12:00 uur weggaat en daarna gelijk de jongens op ophalen voor de lunch. We eten een lekker boterhammetje en tegelijkertijd plakken we met z’n 3en rode ‘FRAGILE’-stickers op de pakketje.

De Middag

Daarna gaat Cas weer terug naar school, doe ik nog wat huishoudelijke taakjes en ga ik samen met Job twee nieuwe stellingkasten in elkaar zetten. Er staan weer een hoop mooie brillen in productie, dus daar moet weer ruimte voor worden gemaakt.

Tussendoor beantwoord ik (bijna) alle openstaande berichten/opmerkingen. Wat overblijft pak ik in de avond nog even op.

Om 15:15 uur komt Cas weer uit school. We springen daarna gelijk op de fiets om alle pakketjes af te geven bij het PostNL-punt. Met het heerlijke weer in september was dit zeker genieten, want gingen ook nog even naar het ‘Costa del Spui’.

20:30 uur liggen de jongens weer lekker in hun bedje. Zo kan ik rustig nog even de laatste voorbereidingen treffen voor de rest van de week. Op deze manier versnel ik alle processen voor de rest van de week.

Ben je benieuwd waar die Internationale bestellingen vandaan komen? Bekijk de Hoeksche Brillen op Etsy via www.hoekschebrillen.etsy.com