Skip links
Ondersteunen

“Mijn missie is mensen ondersteunen en ontzorgen”

Share

Mensen steunen in moeilijke tijden, begeleiden in hun rouwproces en zoveel mogelijk te ondersteunen en te ontzorgen. Dat is de kern van het werk van uitvaartverzorger Johan Griffioen (33) uit Numansdorp. Compassie en liefde voor de medemens vormen zijn drijfveer. “Het is fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen.”

Mede om die reden is Johan 12 jaar geleden in de uitvaartbranche gaan werken. Eerst in dienst van anderen, sinds twee jaar als zelfstandig ondernemer. “Mensen helpen is mijn missie. Dat doe ik met veel liefde, recht uit het hart. Daarom voelt het ook niet als werk. De Laatste Groet is een uitvaartonderneming die gekenmerkt wordt door een zeer persoonlijke aanpak. Die betrokkenheid en authenticiteit maken het verschil. Dit hoor ik terug van de mensen die ik heb mogen bijstaan. Die uitingen van waardering doen me veel.”    

Troost en praktisch ondersteunen

Connectie en verbinding. Dat is waar Johan altijd naar streeft. Ook in zijn vrije tijd. ”Doordat ik veel met muziek bezig ben en diverse instrumenten bespeel, heb ik een groot, gevarieerd netwerk. Regelmatig kom ik bij mensen over de vloer die via via van mijn onderneming hebben gehoord. Ik ben dankbaar voor die mond-tot-mond reclame. Ik streef ernaar om nabestaanden zoveel mogelijk te ondersteunen en te ontzorgen zodat ze op een goede manier terug kunnen kijken op het afscheid. Daarnaast bied ik waar gewenst steun bij het rouwproces. Dit verloopt voor iedereen weer anders. Ik probeer handvatten te geven en antwoord te geven op vragen, zowel van de directe betrokkenen als de mensen wat verder weg.”

“Door aandachtig te luisteren en met compassie in te gaan op de vragen die bij de nabestaanden leven, komen we samen tot de gewenste invulling van de uitvaart”, vertelt Johan. “Het is fijn om passende mogelijkheden aan te dragen zodat de uitvaartwensen zoveel mogelijk vervuld kunnen worden. Bij mij is niets te gek. Wat mensen daarnaast ook fijn vinden aan mijn manier van adviseren, is de grote mate van transparantie.” 

Heldere tarieven

Dat vraagt om een nadere toelichting. “Ik hecht veel waarde aan helderheid en eerlijkheid. Ik wil geen onduidelijkheid over de kosten voor de betrokkenen. Doordat er op de website van de Laatste Groet zo veel gedetailleerde informatie staat, niet alleen over de prijzen maar ook over alle keuzemogelijkheden, kan iedereen die nu al voorzichtig nadenkt over zijn of haar uitvaart op een laagdrempelige wijze inspiratie opdoen en informatie verzamelen.”

Uitvaartwensen vastleggen

Steeds meer mensen leggen hun uitvaartwensen tegenwoordig bij leven al vast. Johan kan dit alleen maar aanbevelen. “Het is prettig voor de naasten als er iets op papier staat. Dat geeft rust en houvast. Het is niet fijn om met allemaal onzekerheden te zitten als er opeens afscheid genomen moet worden. Om die reden adviseert Uitvaartverzorging De Laatste Groet iedereen vrijblijvend bij het vastleggen van de uitvaartwensen. “Dit kan onder meer met behulp van een wensenboekje, een codicil of een wilsbeschikking”, aldus Johan. “Maar ook een briefje met wat aantekeningen in het nachtkastje helpt al een hoop.”   

Uitvaartverzorging De Laatste Groet
Tefeloon: 0186-700242 of 06-29558160
Website: www.delaatstegroet.nu
E-mail: info@delaatstegroet.nu

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit ons magazine. Vond je het interessant? Lees hier ons volledige magazine -> Magazine Hoeksche Zaken