Skip links
Badkamer

Relaxen in de badkamer

Share

Steeds meer mensen kiezen voor luxe in hun badkamer. Niet langer staat functionaliteit voorop. Men wil er vaker lekker ontspannen en relaxen.

De badkamer

Een plek waar je dag begint en ook eindigt. Vroeger was de badkamer de plek waar je ‘s ochtends een douche nam en je twee keer per dag je tandenpoetste. Vandaag de dag is het meer een multifunctionele ruimte. Niet alleen om jezelf te wassen, maar ook om te relaxen. Een ruimte om tot rust te komen. De grootte van de ruimte maakt op zich niet zo uit. Is er geen plaats voor een ligbad én een douche? Dan kiest men vaak voor een mooie inloopdouche of stoomcabine. In combinatie met mooie tegels en kleine details, zoals bijzondere kranen en de juiste verlichting, ontstaat er een ontspannen sfeer.

Vrijstaand bas

Tips om een thuisspa te creëren

Kleurgebruik

Aardse tinten zorgen voor een luxe, rustgevende uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn bruin, zand, taupe, crème en beige tinten. Deze tinten combineren goed met houtelementen en natuursteen. Donkere kleuren in combinatie met metallic elementen, zoals koper en goud zorgen eveneens voor een rijke sfeer.

Welk kleurthema je ook kiest: pas deze kleur in verschillende tinten toe. Zo versterk je het luxe gevoel. We noemen deze toepassing van kleuren ton-sur-ton.

Materiaalgebruik

Kies een combinatie tussen matte en glanzende materialen. Hierdoor ontstaat er balans in de badkamer en dit zorgt voor een gevoel van luxe. Natuurlijke materialen als hout en natuursteen zorgen voor een rustgevende sfeer. Ook met tegels kun je een stijlvolle look creëren. Denk hierbij aan visgraat, marmer, mozaïektegels, dekton of hexagontegels. Een badkamer hoeft niet volledig betegeld te worden. Denk ook eens aan betonciré of behang. Dit maakt de ruimte net even anders.

Inloopdouche

Door te kiezen voor een inloopdouche van glas lijkt de badkamer optisch groter. Combineer hem met een regendouche en het geeft je een plek waar je na een drukke dag lekker kunt ontspannen.

Vrijstaand ligbad voor het ultieme spa-effect

Is er de ruimte? Dan geeft een vrijstaand ligbad dat ultieme spa-effect. Wil je een unieke look? Kies dan voor een bad in betongrijs of marmerlook. Of kies voor een andere vorm, zoals een vierkant bad of een eivormig bad.

Badkamermeubels

Een badkamermeubel is sfeerbepalend. Let hierbij op kleur en materiaal. Met een op maat gemaakt badkamermeubel creëer je een originele look.

Last, but not least

Tijdens het douchen naar muziek luisteren of je favoriete serie kijken terwijl je in bad ligt? Installeer in de badkamer beeld- en geluidsapparatuur. Voor een weldadige wellnesservaring is een (infrarood) sauna een echte aanrader. Kies verder voor grote royale badhanddoeken, geurkaarsen, geurstokjes en planten om het geheel af te maken.

Wil je ook relaxen en genieten in je eigen wellness, maar kom je er zelf niet goed uit? Ik help je graag met een advies op maat. Maak vrijblijvend een afspraak dan kijken we samen naar je wensen en mogelijkheden.

 

Meer weten? Ga naar Mijanou Interieur.