Skip links
Bezorgen Hoeksche Waard

Lokaal product vers van de boer bij jou thuisbezorgd

Share

Je hebt ze vast weleens zien rijden: de bezorgwagens van Ben & Pieter’s. Zij halen jouw boodschappen rechtstreeks bij de boer en bezorgen deze bij je thuis of op kantoor. Lekker gemakkelijk én lekker vers. Dat is waar Ben & Pieter’s voor staat. Gezond, duurzaam en lokaal geproduceerd eten van topkwaliteit.

Het idee voor een lokale boodschappen bezorgservice ontstond op de markt. Zwagers Ben Schipper en Pieter Veldhuijzen stonden jaren op de markt met lederwaren, maar door corona viel de business compleet stil. Ze moesten op zoek naar een andere inkomstenbron. Pieter vertelt: “Veel mensen durfden niet meer naar de markt vanwege corona. Als de mensen niet naar ons kunnen komen, dan gaan wij wel naar de mensen toe was het idee. En zo begonnen we met het rondbrengen van aardappelen.”

Verbinden

Al snel ontdekte Pieter dat er meer uit te halen viel. Hij licht toe: “Op de markt heb je zoveel mooie versproducten. Het is voor aanbieders vaak niet interessant om losse producten te bezorgen, zowel financieel als logistiek gezien. We moeten dit met elkaar doen.

Zo ontstond het idee van Ben & Pieter’s. We brengen verschillende leveranciers samen, zodat het voor iedereen, verkopers en klanten, interessant wordt. Verkopers kunnen meedraaien in ons (logistieke) netwerk en afnemers profiteren van een ruime keuze aan (vers)producten.”

Fruit op de zaak

Divers aanbod

“We werken er hard aan om het assortiment zo compleet en divers mogelijk te maken”,  vervolgt Pieter. “Natuurlijk kunnen we qua aantallen de standaard supermarkt niet evenaren, daar liggen gemiddeld meer dan twintig duizend artikelen, maar het is verrassend om te ontdekken wat er allemaal in de Hoeksche Waard verkrijgbaar is. Dat is echt veel meer dan we hadden verwacht.

We kunnen dan ook vrijwel alles leveren; voor ontbijt en avondmaaltijd tot de borrel. We bezorgen van woensdag tot en met zaterdag, waarbij geldt: voor 12 uur online besteld, de volgende dag vers in huis. Het bezorgen bij de klant combineren we met het ophalen van de producten bij de leverancier, zodat we zo min mogelijk onnodige kilometers maken. We hechten veel waarde aan duurzaam ondernemen en koesteren lokaal ondernemerschap.”

“Er is veel meer in de Hoeksche Waard verkrijgbaar dan gedacht.”

Fruit voor de zaak

Het is bij Ben & Pieters ook mogelijk om wekelijks fruit te laten bezorgen op de zaak. “In het kader van goed werkgeverschap is werkfruit erg populair. We hebben  verschillende pakketten samengesteld, zodat er voor iedereen een passend pakket is. We leveren het fruit af in houten kratjes. Ons fruit voor de zaak in niet alleen lekker en gezond, maar ziet er ook nog eens leuk uit. Daarbij zijn de kosten van het fruit, bedoeld voor personeel en klanten, volledig aftrekbaar. Geïnteresseerden kunnen via onze website een gratis proefplaatsing aanvragen.”

Fruit op de zaak

TOEKOMST

Wat in de coronaperiode begon als noodoplossing is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. De marktkramen van Ben en Pieter zijn inmiddels verkocht. Pieter licht toe: “Toen de markten weer open gingen, moesten we een keuze maken. Ik ben blij dat we toen volledig voor onze bezorgservice zijn gegaan. Ons concept slaat goed aan. Zelfs zo goed dat we het concept nu ook uitrollen in Goeree-Overflakkee onder de naam ‘Flakkee Lokaal’.

www.benpieters.nl
info@benpieters.nl
0685486878