Al jaren schrijf ik over ’T Land van Wale. Natuurlijk heb ik eigenaar Jeroen van der Sluis meerdere malen ontmoet in zijn prachtige restaurant, maar toegegeven: ik was er nog nooit geweest voor het diner. Tot vorige maand. En geloof me, hier wil ik voortaan vaker naartoe!
’T Land van Wale werkt al jaren volgens het shared dining concept. De gast heeft keuze uit een groot aantal bijzondere gerechten, maar dan in het klein, zodat je de hele avond door kunt genieten van de meest waanzinnige smaken. Waanzinnig is het zeker en ik kan het weten. Smaken verschillen natuurlijk, maar geen zorgen: er is genoeg keuze. Persoonlijk had ik het liefst de volgende avond teruggekomen om de rest van de menukaart te ontdekken. En de wijnen niet te vergeten, ook die smaken voortreffelijk. Elke vier maanden presenteert Jeroen een nieuwe menukaart. Nog meer reden dus om weer terug te komen!
Medewerkers als kracht
Je moet wel ruim van te voren reserveren is de ervaring. Ik snap nu waarom. Hoe krijgt Jeroen dit voor elkaar? “We werken voornamelijk met verse, lokale producten en we zoeken telkens weer naar nieuwe en verrassende smaakcombinaties. Maar onze grootste kracht zijn onze medewerkers. De horeca kampt al tijden met een personeelstekort. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we nu een vast en bevlogen team hebben. Zij maken van ’T Land van Wale een fijne, gastvrije plek en zorgen voor een aangename beleving.”
Nog meer uitpakken
Die stabiliteit in personeel geeft Jeroen de ruimte om nieuwe mogelijkheden aan te bieden. Naast lunch en diner biedt ’T Land van Wale ook wijn- en bierproeverijen. De meest recente nieuwkomer is de koffieproeverij in samenwerking met Hoeksche Branders. Jeroen legt dit uit als een gezellige Brabantse koffietafel annex brunch, inclusief worstenbroodjes.
“We serveren verschillende hapjes in combinatie met vier verschillende koffies. De koffie wordt aan tafel opgegoten. Dit zijn speciale koffiesoorten die zich hiervoor lenen, waardoor de smaak optimaal tot zijn recht komt. Waar we bij een high tea meer zoet dan hartig serveren is dit bij de koffieproeverij andersom.”
Ook hier geldt dat de hapjes altijd de standaard overtreffen. Zo is het traditionele worstenbroodje getransformeerd tot een corn dog. Benieuwd naar wat dit is? Dan moet je zeker een keer de proeverij reserveren.
Voor bedrijven
Een proeverij met collega’s is natuurlijk altijd een goed idee, maar wist je dat je ’T Land van Wale ook (gedeeltelijk) af kunt huren voor een bedrijfsfeestje? Jeroen vertelt: “In het geval van een walking dinner kunnen we ongeveer honderd mensen kwijt. In een tafelservice setting maximaal zestig man. Onze locatie is daarnaast ook een prima plek om samen met relaties te komen lunchen in een fijne, huiselijke sfeer.”
–
Hofweg 1 | 3274 BK | Heinenoord |
T: 0186-601745 | E:info@landvanwale.nl | W: www.landvanwale.nl |