Vrienden, familie of zakenrelaties ontmoeten en samen genieten van allerlei gerechten. Lekker eten en drinken. Verbinding en ontspanning. Daar draait het om bij restaurant ’t Land van Wale in Heinenoord. “We willen onze gasten blijven verrassen dus hebben we onze menukaart recent weer aangepast. En daarnaast zijn we nu ook van dinsdag tot en met zondag geopend voor de lunch”, vertelt eigenaar Jeroen van der Sluis.
Tekst: Sandra Balzer – Beeld: Bianca de Bie
Alleen op maandag is ’t Land van Wale dus gesloten. Alhoewel dat voor Jeroen meestal betekent dat hij op zijn vrije dag ook deels met de zaak bezig is. “Maar dat is niet erg, ik zorg er voor dat ik genoeg tijd heb om te sporten en om op te laden. Dat is belangrijk in mijn vak. Ik leg de lat hoog. Zowel in de keuken als in de bediening. Ik hecht er veel waarde aan dat alle medewerkers hun uiterste best doen om onze gasten een fijne tijd te bezorgen. Ik streef naar een ontspannen, ongedwongen sfeer waar iedereen zichzelf kan zijn.”
Dat is het uitgangspunt van Jeroen: jong en oud moet zich thuis voelen in ’t Land van Wale. “Bij ons kun je gezellig met het complete gezin uit eten”, zegt Jeroen. “En op basis van alle positieve reacties kan ik stellen dat onze gasten dat zeer waarderen. De mogelijkheid om met de hele familie, inclusief opa’s, oma’s en de jongste spruiten, aan tafel te zitten. Shared dining, waarbij je verschillende kleinere gerechten met elkaar deelt, is dan ideaal. Zeker met een paar kleintjes erbij. Verder is onze zaak ruim opgezet. Dus als gasten bijvoorbeeld aangeven dat ze graag in een wat rustigere setting willen eten, dan zoeken we een plek op afstand van die volle gezinstafel of dat vrolijke vriendengroepje.
Inhaken op trends
Terug naar de laatste ontwikkelingen. Met uitzondering van de maandag kan er nu dus iedere dag worden geluncht bij ’t Land van Wale. En ook de menukaart is weer aangepast. “Zowel voor de lunch als het avondeten”, bevestigt Jeroen. “Maar aan onze hardlopers, zoals tomatensoep en carpaccio, veranderen we niets. Die houden we standaard op de kaart want veel gasten zijn daar dol op. Daarnaast haken we graag in op nieuwe trends. Zo bieden we nu bijvoorbeeld diverse soorten pinsa’s aan. Dat zit tussen een pizza en focaccia in maar smaakt net wat anders. We introduceren met veel plezier nieuwe gerechten en bijzondere smaakcombinaties. Niet alleen om onze gasten te verassen maar ook om onszelf uit te dagen.”
“Verder staan we altijd open voor samenwerking met ondernemers die iets bijzonders kunnen leveren”, stelt Jeroen. “Zo hebben we nu iets heel moois voor de liefhebbers van burgers & beer: vier verschillende hamburgers met daarbij vier verschillende speciaal biertjes van brouwerij Tureluur. De ideale hap voor een mannenuitje. En van de Hoeksche Branders nemen we drie verschillende koffievarianten af voor onze Heinenoordse koffietafel. Kortom: redenen genoeg om weer eens gezellig bij ons aan te schuiven!”
–
Hofweg 1|3274 BK|Heinenoord
T: 0186 601745|E: info@landvanwale.nl|W: www.landvanwale.nl
–
Dit is een item uit Hoeksche Zaken Voorjaar 2025. Het hele magazine is hier te lezen.