Skip links
Succesvolle match

Succesvolle match? Daarna begint het pas!

Share

Mensen vinden, binden maar vooral behouden in een krappe arbeidsmarkt. Hoe doe je dat? Aan het woord is Frances Pas, franchiseondernemer Olympia Hoeksche Waard. Met die vraag houden werkgevers zich meer bezig dan ooit. Als arbeidsbemiddelaar werken we veel samen met ondernemers in deze regio met een wervingsvraagstuk, dus moeten we zorgen voor de perfecte match. We gaan nog meer dan ooit met kandidaten het gesprek aan over wat iemand drijft. Waar iemand blij van wordt. Want met zoveel vacatures is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Wij helpen mensen om de juiste keuze te maken. Voor die goede match kijken we meer naar competenties en zachte criteria, dan naar de harde eisen in een vacature. Dus het cv gaat aan de kant en we gaan het echte gesprek aan. Want een werkplek moet echt bij iemand passen. Ander is de pas geworven medewerker zo weer verdwenen.

Behouden door goed werkgeverschap

Maar dan, als de match er is? Dan is goed werkgeverschap de sleutel tot een duurzame match. Dat is belangrijker dan ooit en daar is gelukkig steeds meer aandacht voor in Nederland. Tenslotte zijn de werknemers nu aan zet. Hun behoeftes staan voorop. En dat gaat verder dan je als werkgever houden aan wetgeving. Zoals niet discrimineren of het hebben van een ongevallen verzekering. Goed werkgeverschap is zoveel meer dan dat. Wat ons betreft ligt dat nu voor een groot deel in het investeren in duurzame ontwikkeling van medewerkers. Zorg dat er voor iedereen perspectief is op structurele groei en monitor en evalueer die groei ook. Zo blijven mensen betrokken en blij.

Olympia Oud-Beijerland

Baanzekerheid bieden

In economisch onzekere tijden willen mensen financiële stabiliteit. Een stabiel salaris en goede arbeidsvoorwaarden staan nog steeds op nummer 1 in de keuze voor een nieuwe baan. Het is dan ook logisch dat doorgroeimogelijkheden en zicht op een vast contract belangrijke factoren zijn voor het succesvol aantrekken en binden van medewerkers. Olympia Hoeksche Waard helpt mensen in het zadel bij werkgevers, waar het vaak begint met een flexcontract. Frances: “Maar wist je dat Olympia werkgevers en werknemers aan elkaar verbindt ook door werving & selectie?” Veel van onze opdrachtgevers schakelen ons in als ze een vacature hebben en zelf niet alle tijd hebben om kandidaten te werven en te selecteren. Op die manier krijg je als opdrachtgever 2 kandidaten die voldoen aan het gewenste profiel en kan de meest geschikte kandidaat direct op contract bij de werkgever. Frances: “Uiteraard stoppen we niet bij het uitsluitend sturen van een factuur, maar zorgen wij ook voor de nazorg en houden we persoonlijk contact, zodat we ook zeker weten dat we een goede match hebben gemaakt.”

Ook benieuwd naar hoe dat werkt bij u? Graag komen we dit persoonlijk aan u vertellen en misschien kunnen we die lang openstaande vacature, toch sneller invullen dan u had verwacht!