Skip links
DJ Taz

DJ Taz: “Ik hoef geen Martin Garrix te worden, ik ben heel gelukkig zo”

Share

Hij trad op voor defensie in de woestijn van Jordanië, vloog naar Saoedi Arabië voor een Koningsdagparty voor het Nederlandse consulaat en stal de show tijdens Heerhugowaard Live, waar hij het feest op gang hield tussen de optredens door van onder andere Jeroen van der Boom en BLØF. Anastas Kapogiannis uit Oud-Beijerland, bekend onder de artiestennaam DJ Taz, weet als geen ander hoe je een succesvolle set moet neerzetten. Toch blijft hij er zelf heel ‘gewoontjes’ onder. “Ik wil geen Tiësto of Martin Garrix worden. Ik ben heel gelukkig zo.”

Het is voor velen een jongensdroom. Net als Tiësto of Martin Garrix de hele wereld overvliegen om te draaien op de meest waanzinnige festivals. Optreden met grote namen en onthaald worden als de ster van de avond. Droom je daar ook niet stiekem van? DJ Taz krijgt deze vraag vaker, maar hij vindt het goed zo. “Ik heb een mooi huis, een leuke auto, een lieve vriendin en geen stress. Ik ben blij met wat ik heb. 

Natuurlijk lijkt het me leuk om een keer voor een megapubliek op te treden. Hoe groter het publiek, hoe lekkerder ik ga, maar het leven van een bekende dj kent ook een keerzijde. Er komt zoveel druk bij kijken. Een volgepropt tourschema en altijd maar moeten. Ook als je een keer geen zin hebt. Ik doe alleen wat ik echt leuk vind. Laatst kreeg ik een grote aanvraag om te draaien tijdens een Oktoberfest. Dat past niet bij me, dus ik heb ‘nee’ gezegd. Er is niemand die me zegt wat ik moet doen. Die vrijheid vind ik heerlijk.”   

Martin Garrix DJ

Internationaal

In zijn tienerjaren werd Anastas vaak door zijn moeder weggebracht als hij moest draaien. Of hij ging met het openbaar vervoer. Toen hij zijn rijbewijs haalde, ging er een wereld voor hem open. Al snel kwamen er boekingen vanuit het hele land binnen en tegenwoordig is Anastas ook steeds vaker te vinden in buitenlandse clubs, onder andere in Albufeira en Mallorca. Hij reisde ook naar Jordanië waar hij mocht draaien voor de Nederlandse militairen die daar waren gestationeerd. “De force protection kwam ten einde en defensie organiseerde voor de militairen een eindfeest. Ik had van te voren geen idee wat ik kon verwachten midden in de woestijn, maar het werd een enorm feest. De ontlading was zo groot. Dit moment vergeet ik nooit meer. 

Een ander bijzonder moment is mijn set voor het Nederlandse consulaat in Saoedi Arabië in het kader van Koningsdag.” Het is natuurlijk heel gaaf als je voor dit soort feestjes gevraagd wordt, maar Anastas is misschien nog wel het meest gelukkig als hij mag draaien in zijn eigen home town. “Ik draai vaak in Café Het Hart en Bar Paco. 

“Ik loop fluitend naar mijn werk toe en ga er fluitend vandaan. Wat wil een mens nog meer?”
DJ Taz

Feestgarantie

Van club en bedrijfsfeest tot bruiloft: DJ Taz zorgt altijd en overal voor een geslaagde party. Dat blijkt wel als de crew van een bekende artiest komt vragen of je het misschien wat rustiger aan kunt doen. Anastas lacht en vertelt: “Tijdens Heerhugowaard Live draaide ik tussen de optredens door van onder andere BLØF, Jeroen van der Boom, Snelle en Rolf Sanchez. De tent stond compleet op z’n kop en iedereen ging uit z’n dak tijdens mijn set. Eén van de bekende artiesten was bang dat hij hier niet tegenop kon, dus kreeg ik de vraag om me een beetje in te houden. In de auto naar huis heb ik me rot gelachen; een BN’er die zenuwachtig wordt van een dj uit Oud-Beijerland…”

DJ Taz

Eigen sound

Dat klinkt als een mooi compliment, maar Anastas blijft er heel nuchter onder. “Ik heb gemiddeld 175 boekingen per jaar. Afgelopen februari draaide ik een week in een club in Val Thorens. Normaal kom je bankroet terug van wintersport, maar ik neem geld mee naar huis. Ik kan hier prima van leven en ben gelukkig met wat ik doe. Naast mijn werk als dj run ik samen met mijn ouders M Rental, een verhuurbedrijf voor de complete inrichting van feesten en events. En de dj? Die kun je natuurlijk ook ‘huren’. 

Het is een goede combinatie. Overdag ben ik vooral druk bezig met het voorbereiden van mijn sets. Ik speur het internet af op zoek naar inspiratie. Ik vind het belangrijk om origineel te blijven. Binnen deze markt vissen we allemaal in dezelfde vijver wat muziek betreft, maar ik denk dat ik wel een geheel eigen sound heb ontwikkeld. Ik draai ook nooit meer dan twee keer dezelfde mix. Zelfs niet als ik op verschillende locaties draai. Dan kun je net zo goed een robot aan het werk zetten. Ik wil blijven vernieuwen en verrassen en voelen dat ik leef, met volle teugen.”

Op zoek naar een dj met feestgarantie voor jouw bedrijfsfeest of event? Check www.djtaz.nl voor meer informatie.

Instagram DJ Taz: @djtazofficial