Skip links
Ville Group

Ville Group

Share

Halk, Ville, Aannemingsbedrijf Ville en Unifortes. Vier bedrijven, één familie. Maak kennis met de Ville Group, specialist in metaalbewerking, industriële weegsystemen, wassers en slimme automatiseringsoplossingen. Hun innovatieve producten gaan de hele wereld over.

Hoe het ooit begon

Het verhaal van de Ville Group begint in 1955 met de oprichting van Ville, een bedrijf dat is gespecialiseerd in alle soorten metaalbewerking, waaronder RVS, staal en aluminium. Sinds 1980 is het bedrijf gevestigd aan de Handelsstraat in Strijen.
Roy Kranendonk vertelt: “In 1999 kreeg mijn vader de kans om Ville over te nemen. Hij werkte toen al meer dan twintig jaar bij het bedrijf. Onder leiding van mijn vader zijn de bedrijfsactiviteiten verder uitgebreid, onder andere met de overname van Halk weegwerktuigen in 2003. In 2012 kwam hier ons eigen merk Unifortes bij en zijn we ook het aannemingsbedrijf gestart. Deze laatstgenoemde werd ons min of meer in de schoot geworpen. Ville werkte al jaren voor een bedrijf in de Rotterdamse haven. De werkzaamheden varieerden van het vervangen van een slagboom tot het plaatsen van nieuwe deurkrukken. Toen de vorige aannemer failliet ging, kregen wij de vraag om het totaalpakket van onderhoud en bouwservice op ons te nemen. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Onze manier van werken valt op en wordt gewaardeerd. Bedrijven die ons kennen, weten dat ze altijd op ons kunnen vertrouwen en dat we kwaliteit leveren. Dat is de kracht van ons familiebedrijf.”

Alle specialismen onder één dak

De verschillende bedrijven hebben elk hun eigen specialisme en vullen elkaar goed aan. Roy legt uit: “Wat we bij Halk of Unifortes bedenken, maken we bij Ville, waarbij er natuurlijk sprake is van onderlinge kennisdeling. Je kunt ons vergelijken met een architect met bouwkennis. Wat we bedenken is realistisch en praktisch uitvoerbaar, doordat we bekend zijn met de mogelijkheden van het plaatmateriaal. Daarbij houden we in onze ontwerpen natuurlijk rekening met maximale proces-efficiëntie en gebruiksgemak en volgen we de actuele marktonwikkelingen, bijvoorbeeld als het gaat om hygiëne-eisen, veiligheid en duurzaamheid. Doordat we alles in eigen beheer doen, van schets tot productie en installatie, profiteren opdrachtgevers bovendien van korte doorlooptijden en een hoge mate van flexibiliteit.”

Ville Group

Halk industriële weegsystemen

De naam Halk is al ruim 130 jaar verbonden aan de meest toonaangevende industriële weegsystemen. De elektronische plateauwegers en zelfvoorzienende opzakinstallaties van Halk zijn een begrip in de Rotterdamse haven en ver daarbuiten. Roy: “We ontwikkelen industriële toepassingen voor het wegen en doseren van bulkgoederen. Dit zijn met name free-flowing producten, zoals graan en kunstmest. Het schip komt langszij en lost het free-flowing product in de container. Onze machine weegt het af en vervolgens wordt het product afgevuld in zakken die uiteindelijk via de transportband hun weg vinden naar de handel. Onze machines staan bekend om hun hoge capaciteit van ruim 140 ton per uur en worden wereldwijd ingezet. Je vindt onze opzakinstallties met name in de havens van derdewereldlanden in Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. De reden hiervoor is dat onze opzakinstallaties het mogelijk maken om grotere zakken van 20 tot 50 kilogram te vullen. We hebben ook BigBag installaties voor zakken van 1.000 kilogram. In deze landen is de handel vaak nog traditioneel. De producten liggen in grote zakken op de markt en de markkoopman schept zelf porties. Er staan inmiddels meer dan 200 machines van ons wereldwijd, waarvan sommige al meer dan 30 jaar meedraaien. Met ons aanbod vervullen we een relatief kleine schakel in de totale markt van bulkgoederen, maar we zijn hierin wel wereldwijd marktleider.”

Unifortes: wereldmerk gedreven door innovatie

Ook de oplossingen van Unifortes worden wereldwijd gebruikt. Dit relatief jonge bedrijf mag zichzelf tot de wereldwijde top rekenen op het gebied van industriële wassers. “We zijn dit bedrijf vanaf nul begonnen”,  zegt Roy trots. “Met een bak aan ervaring in reinigingstechnologie en metaalbewerking, kwam de mogelijkheid op ons pad om een nieuw merk te creëren. Met Unifortes voorzien we de markt van industriële wassers, drogers, filtratiesystemen en slimme automatiseringsoplossingen. Onze machines worden onder andere gebruikt in de automotive, AGF, bakkerij en de pluimvee- en zuivelindustrie. Het aanbod varieert van het leveren van stand-alone wasmachines tot turn-key oplevering van een volledig geautomatiseerde was- en handlinginstallatie.”

Eierwasser

Eier(tray)wassers

Als voorbeeld noemt Roy de Unifortes dubbellijns eiertraywasser die met 30 cellen de snelste is op de markt binnen de eigen categorie. De machine is speciaal ontworpen voor het wassen van 30 cels eiertrays als onderdeel van het EggsCargoSystem®, een handling- en transportsysteem voor eieren. “In onze oplossingen draait alles om een goede hygiëne, een schoon resultaat en kostenefficiëntie. We hebben ook machines voor het reinigen van de eieren zelf. In dat geval heb je te maken met een ‘levend’ product. Hier hebben we veel onderzoek naar gedaan met oog op kwaliteitsbehoud en het verlengen van de houdbaarheid. Voor de verschillende sectoren hebben we een aantal basisoplossingen ontwikkeld, maar al onze machines worden uiteindelijk klantspecifiek gemaakt. Geen productieomgeving is immers hetzelfde. Onze wassers kenmerken zich door een hoge capaciteit, maximale hygiënische reiniging, eenvoudig onderhoud en gebruiks- en milieuvriendelijkheid. Verder zijn de meeste machines modulair opgebouwd, waardoor ze eenvoudig in elke omgeving kunnen worden toegepast. We bedenken, ontwerpen en maken alles zelf en dat allemaal vanuit ‘Strien’.” 

Toekomst

“We zitten nooit stil”, vervolgt Roy. “We blijven doorontwikkelen, maar wel altijd binnen de grenzen van onze capaciteit. Ik wil hiermee aangeven dat wat we doen, altijd onze 100% focus krijgt. Focus en innovatie klinkt misschien tegenstrijdig, maar je hebt juist focus nodig om te kunnen innoveren. Het houdt je als organisatie wendbaar. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden voor een industriële wasoplossing voor herbruikbare bekers. Een zeer actueel onderwerp vanwege het aanstaande verbod op plasticbevattende wegwerkbekers per 1 januari 2024. Onze wassers worden op dit moment al op kleine schaal ingezet bij festivals, waaronder het Hoeksche Bierfest. Een ander aandachtspunt is onze positionering. Hier is mijn zus Cherique verantwoordelijk voor. We werken op dit moment achter de schermen aan een duidelijke corporate identity voor de Ville Group. Onder ander een nieuwe website moet er straks voor zorgen dat mensen in één klap zien wat we allemaal doen, kunnen en te bieden hebben. Niet alleen potentiële opdrachtgevers, maar ook nieuw talent. Voor een toffe, uitdagende baan hoef je echt het eiland niet af. Er zitten genoeg pareltjes in de Hoeksche Waard en ik denk dat wij er hier een van zijn. We hebben momenteel verschillende vacatures openstaan, van technische functies tot staffuncties.”

VILLE GROUP

Handelstraat 16-18 | 3291 CB | Strijen
T: 078-6743877 | Einfo@ville.nl | Wwww.ville.nl |