Skip links
Interieurinrichting de Geus

50 jaar interieurinrichting de Geus

Share

Dit jaar viert Interieurinrichting De Geus, beter bekend als De Geus Tapijt en Gordijnen, haar 50-jarig jubileum. In de loop van de tijd zijn er zoveel producten en diensten toegevoegd, dat de term ‘woninginrichting’ beter de lading dekt. En daar blijkt het familiebedrijf erg goed in. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerde naam op dit gebied, zowel voor de particuliere markt als voor projectinrichting.

Sinds 1974 is De Geus Woninginrichting de vertrouwde leverancier van vloerbedekking, gordijnen en binnenzonwering, maar de familiegeschiedenis gaat nog veel verder terug. “We zijn al honderden jaren een handelsfamilie”,  vertelt Cees de Geus, die samen met zijn broers Jan en Arjon als tweede generatie aan het roer staat van het familiebedrijf. “We zijn ooit begonnen met een riet- en biezenhandel, maar door de komst van de Haringvlietsluizen hield eb en vloed in de omgeving op, waardoor de riet- en biezenvelden verdwenen. Op een gegeven moment kreeg onze vader een telefoontje uit Genemuiden, dé tapijtstad van Nederland. Meer dan 60% van de kamerbrede tapijten die in Nederland worden gemaakt, komen hier vandaan. Hem werd gevraagd om rollen tapijt te verkopen. Wat begon met een paar rollen, breidde zich al snel uit tot een serieuze handel. Dit ging zo goed dat onze ouders een winkel openden in Puttershoek. En de rest is geschiedenis…”

Interieurinrichting de Geus

Interieurinrichting

De afgelopen jaren is het aanbod flink uitgebreid. Jan vertelt: “Wat ooit begon met tapijt, bestrijkt nu vrijwel het complete gamma vloerbekleding: pvc-vloeren, laminaat, vinyl en trapbekleding. Naast vloerbekleding leveren we ook raambekleding, waaronder rolgordijnen, shutters, plisségordijnen en overgordijnen, en insectenwering. We verzorgen hierbij zelf het inmeten en de montage op locatie.”

“Dit doen we allemaal in eigen beheer”,  vult Arjon aan. “Dit is denk ik één van onze sterke punten. Er staat nooit een ingehuurde kracht op de stoep. We leiden al onze stoffeerders zelf op, zodat zij werken volgens onze kwaliteitsstandaarden. Dat betekent met oog voor details en een zorgvuldige afwerking. We hebben ook een trouwe club mensen. Sommige adviseurs werken al meer dan 25 jaar bij ons. We hebben de kennis en ervaring is huis en we zijn voor veel klanten een vertrouwd gezicht.”
Als ander sterk punt noemt Arjon de kritische houding ten opzichte van het assortiment: “Al 50 jaar staat de kwaliteit van producten hoog in het vaandel. Als we merken dat producten tekort schieten in onze verwachtingen, dan nemen we hier snel afscheid van.”

“We leiden al onze stoffeerders zelf op, zodat zij werken volgens onze kwaliteitsstandaarden.”
de Geus

Showroom

De Geus Woninginrichting beschikt over een grote showroom waar je in alle rust en ruimte en voorzien van een goed advies de producten kunt bekijken, vergelijken en combineren. “Onze winkel is wellicht één van de grootste in haar soort binnen Nederland”, vertelt Cees. “De showroom is recent helemaal verbouwd. Ook nieuw in ons assortiment zijn akoestische wandpanelen. We zijn van mening dat deze het interieur mooier kunnen maken en daar is het ons om te doen: met onze producten en vakkennis interieurs mooier maken.”

Familiebedrijf

De Geus Woninginrichting is een hecht familiebedrijf. Ook de derde generatie werkt inmiddels mee in de zaak. Rianne, de dochter van Cees, houdt zich vooral bezig met de administratie en springt bij in de showroom waar nodig. Ze is al sinds haar zestiende actief in het familiebedrijf. Eerst als zaterdagkracht, maar toen de mogelijkheid kwam om de administratieve taken over te nemen van haar oma, twijfelde zij geen moment. Enrico, de zoon van Jan, leert op dit moment het stoffeerdersvak en is vooral op de vloer te vinden.

“In totaal werken we met een team van dertien”,  vervolgt Jan. “Vijf van ons zijn familie, maar de andere acht voelen ook als familie. De meesten werken hier al wat jaren. We zijn een hecht team, kennen elkaar goed en weten van elkaar wat er speelt. Dit zorgt ervoor dat je elkaar in vreugdevolle, maar ook in moeilijke tijden kunt steunen. We hebben het erg gezellig met elkaar. Wat is er nu leuker dan samen de dag afsluiten met een lekker drankje? Dit is één van de voordelen van een familiebedrijf, maar ook dat je met je zoon of dochter kunt samenwerken. Hoe leuk is dat!?”
“Hier tegenover staat wel dat het al snel over werk gaat”, vult Cees aan. “Thuis aan tafel, op verjaardagen, tijdens familiedagen, het bedrijf is altijd aanwezig. Het is belangrijk om hier een goede balans in te vinden.”

De Geus Tapijt en Gordijnen

Arent van Lierstraat 16 | 3297 AA | Puttershoek
T: 078-6761359 | Einfo@degeustapijt.nl | Wwww.degeustapijt.nl |