Skip links
Knoflook Gamba Gyoza

Lekker lokaal – Knoflook Gamba Gyoza

Share

Koken met de lekkerste producten van eigen bodem. De verhalen van Hoeksche ondernemers als inspiratie voor een lekker recept. Met deze keer een hoofdrol voor de knoflook van Joris, waarmee Yorick Schaeffer van Restaurant Oostkade gyoza’s maakt.

Knoflook Gamba Gyoza’s 

Ingrediënten

Voor de vulling

400 g rauwe gamba’s
100 g Chinese kool
1 stengels verse knoflook
10 gr bieslook

8 gr gember
Snufje zout & peper
5 gr soja saus
5 gr sesamolie
Pakje gyozavellen (+-20 vellen)
1 snuifje chilipeper
3 el zonnebloem olie
1 ui

Voor de saus

400 gr kookroom
45 gr kimchi saus
10 gr limoen sap 

Materialen 

  • Weegschaal  
  • Koksmes 
  • Snijplank 
  • Steelpan
  • Bakpan 
  • Evt. een dumpling klem. Handmatig dichtvouwen kan ook 

Bereiding

  1. Pel de gamba’s en maak ze schoon. Snijd deze heel fijn en doe ze in een mengkom. 
  2. Snijd nu de Chinese kool. Doe de kool in een aparte mengkom, strooi er wat zout overheen en meng het goed door elkaar. Laat de kool eventjes staan. 
  3. Ondertussen snijd je de ui, bieslook en verse knoflook fijn. Voeg toe aan de gesneden gamba’s.
  4. Schil de gember en snijd fijn. Voeg ook deze toe aan het mengsel.
  5. Snijd de bosui in mooie dunne ringen houd deze apart.
  6. Kruid het mengsel naar smaak met wat zout, peper en voeg de sesamolie, chilipeper en sojasaus toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Duw zoveel mogelijk vocht uit de kool. Te veel vocht zorgt voor slappe gyoza. Als er geen (of nog maar heel weinig) vocht uit komt, voeg je het toe aan het mengsel. Meng voor een laatste keer nog alles goed door elkaar.

Dichtvouwen met een Dumpling klem

  1. Leg een velletje gyozadeeg op de klem en vul het middelste deel van het vel met het mengsel. Bevochtig de buitenste rand van het vel met een klein beetje water en vouw hem vervolgens dicht.  

Handmatig dichtvouwen

  1. Leg een velletje gyozadeeg op je werkblad en vul het met een lepeltje van het gamba-mengsel. Nu is het tijd om de gyoza’s dicht te plooien. Dat doe je door van tevoren de rand van het gyozavel lichtjes te bevochtigen met wat water. Plooi het deeg nu dicht en druk het goed aan. 

Tijd om te bakken!

  1. Doe wat zonnebloemolie in een pan en laat heet worden. Leg de gyoza’s er voorzichtig in en bak deze lichtjes. Blus ze nu af met een goede scheut water en zet de deksel op de pan. Laat de gyoza’s stomen, totdat het water verdampt is en de gyoza’s gaar zijn.
  2. Meng ondertussen de kookroom, kimchi saus, en limoen sap en verwarm in een pan. 
  3. Leg de gyoza’s op een bord en schenk de saus erover. Garneer met de bosuiringen en klaar!

Eet smakelijk en hopelijk tot snel in Restaurant Oostkade 😊

Restaurant Oostkade

Oostkade 24 | 3261 KL | Oud-Beijerland
T: 0186-617170 | Einfo@restaurantoostkade.nl | Wwww.restaurantoostkade.nl |