Skip links
Schippershuis

Het Schippershuis – 10 vragen aan

Share

Elke editie van Hoeksche Zaken ondervragen we ondernemer uit de regio. In deze editie ondervragen wij  Kay en Cameron van Restaurant het Schippershuis in Numansdorp

  1. Wat bracht jullie op het idee om deze uitdaging aan te gaan en waarom?

Ik [Cameron] heb de hotelschool gedaan en altijd in de horeca gewerkt, Kay is horeca slager dus samen hadden we altijd al stiekem de droom om wat voor onszelf te beginnen. Toen het Schippershuis te koop kwam was dat een ‘once in a lifetime’ kans.

  1. Wat kwam er zoal kijken bij de overname?

Een heleboel hectiek, veel gesprekken, sjouwen en opruimen, alles achter de schermen regelen, keuzes, keuzes en nog meer keuzes!

  1. Er is de afgelopen maanden flink verbouwd. Zo hebben jullie het oude plafond in ere hersteld. Wat is er nog meer veranderd en wat willen jullie (hiermee) uitstralen?

Naast het plafond hebben wij de indeling van het restaurant boven volledig veranderd. Er is een voor gasten een toegankelijke trap gebouwd en beide terrassen hebben een metamorfose gekregen. Het restaurant heeft een retro look gekregen met knipogen naar het verleden. We willen hiermee een meer diverse doelgroep aanspreken. Het restaurant is hip genoeg voor jongere generaties, maar door de diverse geschiedenisrijke elementen is het ook superleuk voor oudere generaties.

Schippershuis

  1. Jullie streven naar een reputatie als ‘de bestemming voor heerlijk eten en vlees van betaalbare kwaliteit in de Hoeksche Waard’. Hoe bereiken jullie dit?

Met betrekking tot vlees zitten we dichtbij de bron, waardoor we een mooie kwaliteit kunnen bieden voor een aantrekkelijke prijs. Verder houden we het met onze gerechtjes simpel, en we focussen echt op kwaliteit en huisgemaakt. Niet teveel poespas maar ‘gewoon’ goed op smaak en toegankelijk.

  1. In hoeverre zetten jullie met het restaurant in op een nieuwe koers?

In verhouding tot het verleden, pakken we het iets minder klassiek aan. Het Schippershuis is een mooi statig pand aan de haven van Numansdorp, dus willen we dat het restaurant juist toegankelijk voelt. Dit uiten we in onze hedendaagse dranken, gerechten en via ons team, dat staat te springen om te beginnen. 

  1. Wat kunnen gasten verwachten als ze bij Restaurant het Schippershuis binnenstappen?

De gasten kunnen een sfeervol, warm restaurant verwachten waar ze heerlijk avonden kunnen tafelen, ieder op hun eigen manier. Wilt de gast smaakvolle wijnen combineren met een mooie biefstuk? Dat kan. Wilt de gast even snel ergens wat eten zonder zelf met afwas te zitten? Dat kan ook!

  1. Welke smaakmakende gerechten staan er zoal op jullie menukaart?

We werken met een houtskool grill, waar je echt de meest smaakvolle gerechtjes mee kan bereiden. In het vlees variëren de keuzes van een ossenhaas tot een ribeye, welke de gast zelf kan samenstellen met friet, salades en een huisgemaakt sausje. We serveren ook wat visgerechten (kan ook niet anders bij het ‘Schippers-huis’). In visgerechten serveren wij zoal een mooie dorade of Black Tiger garnalen, die van de grill echt fantastisch zijn. Naast de reguliere voor-, hoofd-, en nagerechten, hebben we ook een kaart met gerechten om te delen. Dat is tegenwoordig natuurlijk echt de trend en dat vinden we zelf ook het allerleukste.

  1. Naast restaurant bieden jullie nog andere mogelijkheden. Trouwen of vergaderen bijvoorbeeld. Kunnen jullie hier nog wat meer over vertellen?

Ja! In onze feestzaal ‘Het Theater’ kunnen allerlei evenementen worden georganiseerd. Verjaardagen, jubilea, kraamfeesten, borrels, en meer! We kunnen heel flexibel zijn door de toevoeging van ons terras “Het Dek” aan de achterkant van het Schippershuis. Ook mogen we onszelf een officiële trouwlocatie noemen, dus we organiseren ook bruiloften van het begin tot eind. We hebben allerlei opties tot het inrichten van de zaal, het is bijvoorbeeld ook mogelijk om met een groep een privé diner of vergadering te organiseren, wat weer erg handig is voor onze zakelijke gasten.

Diner Hoeksche Waard

  1. Hebben jullie nog specifieke wensen of plannen voor de toekomst?

We willen in het restaurant op de oude zolder mogelijk nog een plek maken voor kleinere lezingen of vergaderingen. Maar dit doen we stapsgewijs, éérst draaien!

In de verre toekomst fantaseren Kay en ik wel eens over ons eigen restaurant imperium.. maar voor nu hebben we onze handen vol aan dit mooie project.

  1. Hebben jullie nog tips voor andere (startende) ondernemers, met name als het gaat om bedrijfsovernames?

Leuke vraag! Als startende ondernemer geef ik als tip… Gewoon doen, wees niet bang om vragen te stellen, want niemand verwacht dat je het zelf allemaal weet. En, een hele belangrijke… Al doende leert men.

Het Schipperhuis 

Molendijk 2 | 3281 LT | Numansdorp
T: 0186-651 517| E: info@schippershuis.nl | W: www.schippershuis.nl