Skip links
Justin Goud

Starter in de Spotlight… Justin Goud

Share

Justin Goud van Café Goud in Klaaswaal

 

Website

www.cafegoud.nl 

 

Wanneer ben je gestart?

13 september vorig jaar zijn we van start gegaan, echter draaiden we de eerste weken nog mee op de vergunning van de oude eigenaar. Na een week of acht hadden we zelf alle vergunningen rond (denk hierbij aan een alcohol-wet vergunning, BIBOB, exploitatie vergunning etc.) en werd het echt onze kroeg. 

 

Waarom ben je voor jezelf begonnen?  

Ik heb mijn studie logistiek teamleider afgerond op het STC in de Waalhaven. Maar ik was niet overtuigd dat ik daarin verder wilde. Mijn vader kwam regelmatig bij Willems’ Place, zoals het café eerst heette, en Willem ging er mee stoppen. Hij had al een paar geïnteresseerden gesproken, maar dit liep steeds op niets uit. Het café zou dan verdwijnen en dat zou zonde zijn voor Klaaswaal. Mijn vader vroeg aan mij is dat niets voor jou? Na een goed gesprek met mijn vader leek me dit inderdaad wel een leuke uitdaging.

 

Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je voor jezelf begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?

Een horecabedrijf overnemen gaat niet vanzelf. Je moet aan allerlei wet- en regelgeving voldoen. De vergunningen zijn best prijzig en je moet 21 jaar zijn om überhaupt op de vergunning te mogen staan. Dat was even een dingetje. Uiteindelijk heb ik dat met mijn ouders heel goed opgelost.

 

Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?  

Hartstikke leuk. Ik leer heel veel. Het is natuurlijk niet alleen achter de bar staan maar ook inkopen doen, activiteiten organiseren, schoonmaken enz. De boekhouding doe ik samen met mijn vader. En als je achter de bar staat moet je scherp zijn, want lege glazen op de bar is herrie in de tent 😊.

 

Wat wil je de gasten met Café Goud bieden? 

Bij Café Goud voelt iedereen zich bij binnenkomst direct op zijn gemak. Er hangt een huiselijke sfeer. Steeds meer stelletjes en damesgroepjes vinden de weg naar ons café voor een lekker wijntje, cocktail of biertje i.p.v. thuis hangen voor de buis. Als ze dan na afloop zeggen dat ze dit zo gemist hebben, dan weten wij dat we een GOUDEN formule hebben.

 

Hoe zou je jezelf als ondernemer omschrijven in drie woorden?    

  • Enthousiast 
  • Geduldig
  • (Goud) Eerlijk

 

Wat zijn je toekomstplannen/ ambities?

Ik ben nog jong dus heb nog een heel leven voor me. Binnenkort wordt het mooi weer, gaat het gouden terras naar buiten en lonkt er weer een nieuwe uitdaging. Voorlopig zet ik mijn zinnen op Café Goud en wie weet wat er later nog op mijn pad komt.

 

Heb je nog tips voor andere startende ondernemers?

Als je ambities hebt dan moet je het gewoon doen. Anders krijg je spijt. Maar het gaat niet vanzelf, zet de voor- en nadelen goed op een rijtje. En neem dingen aan van mensen met ervaring. Proost!

 



 

Dit is een item uit Hoeksche Zaken Voorjaar 2025. Het hele magazine is hier te lezen.