Skip links
Ademwerk

Ademwerk houdt je met beide benen op de grond

Share

Ademwerk en ijsbadjes. Een hype of een krachtige methode om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren? “Dat laatste, zonder twijfel”, stelt Jeffrey de Bruijn-Meijers, eigenaar van Knowledge of Power. Hij heeft zelf ervaren hoe ademwerk en koud water blootstelling kunnen helpen bij het verwerken van trauma’s en stress. Dat gevoel van mentale en fysieke vrijheid en rust gunt hij iedereen. En dan bedoelt hij ook écht iedereen.    

“Gek eigenlijk. We ademen allemaal, maar ademwerk wordt al snel in het hokje van geitenwollensokken geplaatst. Terwijl juist hier zoveel winst te behalen valt voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Ademwerk krijgt vaak het stempel ‘zweverig’. Dit heeft een negatieve bijklank, maar betekent eigenlijk niet meer dan ‘vaag’. Ik maak deze vage materie concreet toepasbaar. Wat gebeurt er nu daadwerkelijk in je lichaam? Ik laat je ervaren wat ademwerk voor je doet. Met dit inzicht wil ik ademwerk breder toegankelijk maken voor iedereen. Zoals sporten een wijze is van zelfonderhoud, zo zijn ademwerk en koud water blootstelling dat ook.”

ZOALS SPORTEN EEN WIJZE IS VAN ZELFONDERHOUD, ZO ZIJN ADEMWERK EN KOUD WATER THERAPIE DAT OOK.”

Ademwerk
concrete voordelen

Ademwerk en koud water therapie zijn goed voor je immuunsysteem en brengen je hormonen in balans. Het is een zeer effectieve training voor je hart- en bloedvaten, zoals je dit in geen enkele andere training terugvindt. Buiten het feit dat je met ademwerk de transportatie van zuurstof richting bloed en organen traint, helpt het ook om de CO2-niveaus beter te beheersen, waardoor je zuurstof efficiënter gebruikt. Dit bepaalt grotendeels je conditie. Je kunt je conditie dus trainen met ademwerk. Dat is ook één van de redenen waarom ik de samenwerking zoek met sportscholen. Er is met ademwerk niet alleen mentaal, maar ook fysiek veel winst te behalen.”

Niet nieuw

“Ademwerk is niet nieuw”, benadrukt Jeffrey. “Het is in verschillende culturen een eeuwenoude traditie én een bewezen techniek om je mentaal en fysiek beter te voelen. Zelf volgde ik in 2019 ademcoaching. Ik liep al lange tijd rond met een diverse klachten, waaronder hartkloppingen, pijn in mijn rug, borst en armen en paniekaanvallen. Achteraf allemaal signalen van weggestopte trauma’s uit mijn jeugd. Ik had al van alles geprobeerd via de reguliere weg. Niks hielp, totdat ik in aanraking kwam met ademwerk. Ik werd gegrepen door wat er al na één sessie met me gebeurde en ben hier verder ingedoken. Na een aantal sessies was ik er mentaal en fysiek weer bovenop.

Ik was weer gelukkig met mezelf, maar dat deed me ook beseffen dat mijn werk me niet gelukkig maakte. Ik wilde verder met ademwerk om anderen te kunnen helpen. Zo ging ik verschillende trainingen en opleidingen volgen en werkte een driejarenplan uit. Drie jaren werden drie maanden, want al snel kreeg ik de kans om als zzp’er aan de slag te gaan bij mijn toenmalige opleider. Men had vertrouwen in mij en zag potentie. Dat gaf mij het vertrouwen om mijn baan op te zeggen en vol voor mijn eigen bedrijf te gaan. Dat was begin 2023 en inmiddels heb ik al veel mensen mogen helpen.”

Ademwerk en koud water therapie kunnen helpen bij:
  • Het doorbreken van emotionele blokkades
  • Onzekerheden 
  • Angst en paniek stoornis
  • Frustraties
  • Relationele problemen
  • Depressie
  • Omgang met stressvolle situaties
  • Energieverhoging
  • Onverklaarbare pijnen in het lichaam
  • Reumatische aandoeningen

Knowlegde of Power

Willem de Zwijgerstraat 22 | 3291 BZ | Strijen
T: 06 52551852 | E:info@knowledgeofpower.nl | W: www.knowledgeofpower.nl