Skip links
Smaak van chocolade

Proef de echte smaak van chocolade

Share

Ze komen zelfs vanuit Friesland naar Oud-Beijerland voor de chocolade van Chocolin. Niet gek, want bij Chocolin ervaar je de echte smaak van chocolade. Robuust, romig, puur, eerlijk en handgemaakt. Alles komt samen in de ambachtelijke chocoladewinkel van Linda Veldman.

Linda maakt in haar chocolade-atelier de meest bijzondere creaties. “Dat vind het ik het allerleukste om te doen”,  vertelt zij enthousiast. “Chocolade is voor elke gelegenheid het perfecte cadeau. We spelen in op alle feestdagen en seizoenen. Het is gaaf om telkens weer iets origineels te verzinnen waarmee ik klanten kan verrassen. Ik kan hier echt mijn creativiteit in kwijt.”

Zeg het met chocolade

Haar creativiteit zet Linda ook in voor bedrijven en verenigingen. Zij vertelt: “We maken veel gepersonaliseerde chocoladecadeaus voor zakelijke gelegenheden. Van een klassieke chocoladereep met tekst en bonbons met logo tot bijzondere vormen: chocolade autobanden, sieradendoosjes,  handtassen en bloempotjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij maken het. Onze chocolade wordt ook in restaurants gebruikt. Als gepersonaliseerde lekkernij voor bij de koffie bijvoorbeeld of als onderdeel van het dessert.”

Proef en ervaar

Wanneer je de winkel annex atelier binnenstapt, dan zie je inderdaad de meest waanzinnige chocolade-creaties, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de smaak. “We werken uitsluitend met de hoogste kwaliteit ingrediënten”,  vertelt Linda. “Hierin willen we ons onderscheiden. We werken met Callebaut, hét favoriete Belgische chocolademerk van chefs over heel de wereld. En ook mijn favoriet, want hiermee proef je de echte smaak van chocolade. De melkchocolade van Callebaut bevat standaard minder suiker dan andere merken. Sommige mensen moeten wennen aan de vollere cacaosmaak, maar als je eenmaal weet hoe chocolade echt hoort te smaken, dan wil je niks anders meer.  Verder staat het merk garant voor een duurzame cacaoteelt. Ook dat vind ik belangrijk.”

Een kijkje jn de keuken

Achterin de winkel bevindt zich de productieruimte. “Hier gebeurt het”,  vertelt Linda lachend. “Deze combinatie van winkel en productieruimte is ideaal. Bezoekers vinden het leuk om te zien hoe de chocolade wordt gemaakt. Het zorgt voor een extra beleving in de winkel. Daarbij werkt het praktisch en efficiënt, doordat ik tussendoor mensen in de winkel kan helpen, terwijl de productie doorloopt. Sinds kort heb ik er wel twee medewerkers bij, dat werkt ontzettend fijn. Hierdoor houd ik namelijk meer tijd over om naar de groothandel te gaan. Het opbouwen van een team is een droom die uitkomt, daardoor kunnen we grotere opdrachten aan én onze klanten goed blijven bedienen.”

Bedrijfsuitje? Denk aan chocola!

Chocolin is ook het adres voor workshops. Linda: “Leuk als bedrijfsuitje, kinderfeestje of vrijgezellenfeestje bijvoorbeeld. Lekker samen chocolade maken. Dat werkt ontspannend en is heel leuk als teamactiviteit. Je leert elkaar op een andere manier kennen. We bieden workshops aan voor groepen van maximaal 15 personen.”

Chocolin

Oost-Voorstraat 47 | 3262 JG | Oud-Beijerland
T: 0186-745054 | E: linda@chocolin.nl | W: www.chocolin.nl