Skip links
Smart Werving

Smart Werving maakt jouw bedrijf onweerstaanbaar voor talent

Share

Smart Werving is gespecialiseerd in employer branding en pakkende wervingcampagnes. Een duurzame en effectieve methode voor het aantrekken van nieuw talent, met alle aandacht voor jou als werkgever. “Dat onderscheidt ons van werving- en selectiebureaus. Wij geloven in de kracht van een sterk werkgeversmerk. Laat jezelf zien en vertel een eerlijk en inspirerend verhaal, dan komen de juiste kandidaten vanzelf. Daar zorgen wij voor.” 

Het begon allemaal met die ene vraag van een klant: “Kun je ons helpen met het vinden van nieuwe, geschikte medewerkers?” Nico Vermaas, ook bekend van het bedrijf Smart Ondernemers, maakte er werk van. Vanuit zijn eigen ervaring als werkgever, ondernemerscoach en HR-adviseur, ontwikkelde hij een nieuw wervingsconcept: Smart Werving. Zónder allerlei ingewikkelde contracten en fees, maar met een goed verhaal, waarmee je werknemers boeit en bindt. 

Hoe het begon

Nico’s verhaal begint in 2002 als eigenaar van een bedrijf voor audiovisuele installatieprojecten. Als ondernemer leerde hij wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf én hoe lastig het kan zijn om aan goed personeel te komen. Hij vertelt: “Ik heb successen gekend en dieptepunten. Mijn motto: Het leven geeft je informatie, gebruik die. Mijn kennis en ervaring wilde ik inzetten voor andere ondernemers. Daarom ben ik in 2016 Smart Ondernemers gestart. Hiermee bieden we mkb’ers flexibele ondersteuning en advies op het gebied van administratie, HR, talentonwikkeling en teambuilding. Vanuit deze rol kreeg ik een aantal jaar geleden de vraag van een klant of ik kon helpen met het vinden van geschikte medewerkers. Ik zocht naar een duurzame, heldere oplossing en vond het antwoord in pakkende wervingscampagnes.” 

Op zoek naar jouw unieke verhaal

“Tegenwoordig moet je jezelf als werkgever verkopen. Een goede wervingscampagne helpt hierbij. Smart Werving verzorgt het hele traject van strategisch concept tot ontwikkeling en uitvoering. We beginnen altijd met een intake om het bedrijf goed te leren kennen. We verzamelen bestaande content en maken nieuwe content, zoals foto’s van medewerkers, verhalen en eventueel een bedrijfsfilm. Op basis hiervan maken we een wervingswebsite, bedenken we creatieve uitingen voor de diverse social media-kanalen en vacatureplatforms en faciliteren we een adequate opvolging.  Deze aanpak blijkt succesvol. Onze campagnes vallen niet alleen op bij kandidaten, maar ook bij bekende platforms als Indeed en Meta. Vacatures via onze campagnes krijgen een hoge ranking. Dit geldt ook voor de vindbaarheid en zichtbaarheid van de website op Google. We bouwen speciale vacaturewebsites met technieken die anders zijn dan reguliere websites. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid en dus meer kandidaten en meer naamsbekendheid.”

“Onze campagnes vallen niet alleen op bij kandidaten, maar ook bij bekende platforms als Indeed en Meta. Zo val je als werkgever nog meer op.”

Duurzame oplossing

Smart Werving biedt werkgevers hiermee een duurzame oplossing. Nico legt uit: “De campagne stopt niet als een kandidaat zich heeft gemeld. Je blijft als werkgever zichtbaar en aantrekkelijk voor talent. Dit biedt kansen, ook voor de lange termijn. Daarin verschillende we van traditionele werving- en selectiebureaus. Wat als de kandidaat na een paar weken toch geen match blijkt? Bij traditionele bureaus begint dan het zoekproces weer opnieuw en kun je weer betalen. We werken daarnaast ook niet met allerlei ingewikkelde contracten en beloningssystemen. Wat je ziet is wat je krijgt en dat geldt ook voor onze wervingscampagnes. Hiermee geven we potentieel talent een realistisch inkijkje in jouw bedrijfscultuur.”

Smart Werving

Beetstraat 9 | 3261 PL | Oud-Beijerland
T: 0622551276 | E: campagne@smartwerving.nl  | Wwww.smartwerving.nl  |