Skip links
Paarse bril

De bril als sieraad: wat zet jij deze zomer op je neus?

Share

Een bril wordt tegenwoordig niet meer gezien als een noodzakelijk kwaad, maar als een sieraad. Een trendy mode-item dat gezien mag worden. Waarmee je jouw outfit afmaakt en waarmee een statement kunt maken. Van der Ham Optometristen uit Oud-Beijerland toont ons een selectie van de musthaves van dit moment. Van minimalistische randloze brillen tot uitgesproken, dikke kunststof monturen. Wat zet jij deze zomer op je neus?

Alles behalve saai!

De brillen van het Franse merk Anne et Valentin zijn herkenbaar aan een eigenzinnige mix van geometrie, kleuren en materialen, zonder dat het overdadig wordt. Het merk staat voor levensvreugde en creativiteit in één bril. De Metropolitan-collectie is geïnspireerd op de grootstedelijke omgeving. Wie goed kijkt, herkent bijvoorbeeld een brug of een metrokaart.

Bekijk de wereld door een gekleurde bril

De randloze bril maakt een comeback, maar wel met gekleurd glas. Gekleurd glas? Ja, je leest het goed. Door het speciale kleurverloop in de brillen lijkt het net of de bril is voorzien van een klassieke rand. Dit zorgt voor een sprekende look. De kleuren variëren van zalmroze en petrol tot grijs.

Een kunstig juweel

Over sieraden gesproken: de titanium brillen van het Japanse EYEVAN zijn een juweel om te zien. Op het eerste gezicht misschien niet erg opvallend, maar de prachtige details maken van de bril een tijdloos meesterwerk. Daarbij staat dit merk bekend om het ultieme draagcomfort. Door de speciale gewichtjes aan de achterzijde van de bril voel je geen druk op de neus.

Look good for your planet!

De vraag naar duurzame producten neemt toe. Ook in de brillenwereld zien we steeds meer duurzame oplossingen. Neem bijvoorbeeld de (zonne)brillen van het Nederlandse merk Dick Moby, gemaakt van gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen.

Bold icons

Een bril mag gezien worden, dat vinden ze ook bij Cutler and Gross. We zien steeds meer brillen met een robuust, kunststof frame. Opvallend en stoer, maar door het gebruik van pasteltinten hebben de brillen ook iets ‘zachts’.

Meer weten? Bekijk hier alle merken.