Skip links

Een dagje meekijken met… Dylan Reedijk

Share

Een dagje meekijken met Dylan Reedijk

Hey!

Mijn naam is Dylan Reedijk, 25 jaar en trotse eigenaar van chocolaterie Reedijk in Strijen. Graag vertel ik jullie over mijn gemiddelde werkdag rond de Paasperiode. Lezen jullie mee?

Dylan Reedijk

Dylan Reedijk

Zo ziet mijn werkdag eruit

Vandaag begint de dag met het beantwoorden van de laatst ontvangen e-mails. Zeker rond de Paasperiode kan dit nogal veel zijn. Er zijn consumenten die vragen hebben over onze paasartikelen, er zijn braderieën en markten die vragen of ik aanwezig wil zijn met chocolade en er zijn natuurlijk zakelijke klanten die regelmatig vragen om een op maat gemaakte offerte. Als dit is gedaan, is het tijd voor een vers kopje koffie van de Hoeksche Branders. Uiteraard vergezeld door een heerlijk bonbonnetje 😉.

Als de kwaliteitscontrole van het bonbonnetje achter de rug is, begint het maken van de planning voor de dag.  Vandaag staat het maken, inpakken en bezorgen van chocolade op de planning.
Zo is het de beurt aan onze handgemaakte bonboneitjes. Deze hebben wij in maar liefst 6 verschillende smaken, waardoor dit wel een aardige klus is!

Paaseitjes

Begin van de dag

In de ochtend beginnen we natuurlijk met het tempereren van onze duurzame chocolade, zodat we deze kunnen verwerken. (Wat maakt onze chocolade duurzaam vraagt u zich wellicht af? Wij werken met echte Belgische chocolade met het Cacao Trace keurmerk, en als het zonnetje schijnt is onze productieruimte geheel operationeel doormiddel van de zonnepanelen die op ons dak liggen. Goed voor de cacaoboeren en goed voor onze planeet!)

Daarna begin ik met het voorbereiden van de verschillende vullingen voor de bonboneitjes. Als deze op smaak zijn, mouleer ik de mal met een dun laagje chocolade. Zodra deze is uitgehard, vul ik hem met de juiste vulling en dicht ik hem. Dan twee mallen snel op elkaar en vastklikken met klemmetjes, zodat de eitjes (hopelijk) goed aan elkaar blijven zitten. Dan de speciale koeling in om uit te harden! Een vochtvrije koeling, want chocolade kan niet goed tegen vocht. 

Als aan het einde van de dag de chocolade vervaardigd is, pak ik deze met zorg en aandacht in. Zo blijft de smaak van de chocolade optimaal bewaard en kan deze de volgende dag de winkel in. 

Ambachtelijke chocola

Verkooppunten

Het komt regelmatig voor dat ik de chocolade voorraad weer op peil moet brengen bij één van onze zeer gewaardeerde verkooppunten. Zoals vandaag! Hierdoor ben ik wel eens effe de hort op. 😉

Daarom ben ik in de weekenden geopend met de winkel op de vrijdagen en zaterdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat ik tijdens de productie klanten in de winkel krijg, waardoor ik even moet pauzeren met het maken van chocolade. Zo heb ik alle tijd om de klant goed van dienst te zijn!

Dit was in grote lijnen mijn dag! Hopelijk hebben jullie genoten en wellicht al trek gekregen in lekkere chocolade?

Bestel mijn chocolade via www.hoekschechocolade.nl of kom langs in onze winkel aan de Simon Stevinstraat 17b in Strijen. 

Groetjes,
Dylan Reedijk