Skip links
Fit Mission

Fit Mission – 10 vragen aan

Share

Elke editie van Hoeksche Zaken ondervragen we ondernemer uit de regio. In deze editie ondervragen wij Jaap van der Meer van Fit Mission. Kom hier meer te weten over Jaap en zijn onderneming.

1. Fit Mission bestaat dit jaar 10 jaar. Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen sportschool te beginnen?

Allereerst wil ik onszelf geen sportschool noemen. Een sportschool is waar je een abonnement hebt en altijd naar binnen kan lopen. Bij ons is alles op afspraak. We noemen ons meer een (personal) training studio.

Maar hoe het is begonnen was eigenlijk meer een geintje. Ik studeerde af op het CIOS en wilde naar defensie. Nadat ik 2 jaar bij de mariniers stage heb gelopen en training heb gegeven, ben ik in 2012/2013 afgestudeerd. Om te solliciteren moest ik daarna een jaar wachten. Tijdens dat jaar ben ik militaire achtige trainingen/bootcamps (overgewaaid uit Amerika) gaan geven aan vrienden. Zo bleef ik zelf fit en daarbij vind ik training geven leuk. Het bleef echter niet bij alleen vrienden. Andere mensen sloten aan en de groep werd groter en het werd van één uurtje naar twee uurtjes naar hele dagen tot nu 100 trainingen per week met een team van acht.

2. Waarom heb je gekozen voor Numansdorp als vestigingslocatie?

Numansdorp is mijn thuis. Toen ik begon in 2013 heette het ook Bootcamp Numansdorp. Wegens professionalisering, groter aanbod en verandering van visie en missie is de naam gewijzigd naar Fit Mission. We hebben hier nu een prachtige studio waar we binnen trainen, maar ook heel veel buiten! Kom maar eens langs.

3. Waar staat Fit Mission voor en wat is jullie aanbod?

Fit Mission is de plek waar we je echt fit maken. Fit zijn is meer dan alleen maar bewegen en op je voeding letten. Het gaat ook om je rust, emoties en omgeving. Hoe is je circadiaans ritme? Je wat.. .? Precies dit is waar Fit Mission ook voor staat. Kennis delen! Elk jaar doet ons team opleidingen en cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken om jullie zo fit mogelijk te houden en te maken.

Onze kernwaardes zijn dan ook:
      1: Jouw toekomst gezond en fit
     2: Jouw training altijd anders
     3: Jouw coach motiveert blijvend

Onze core business is personal training, duo en small group training.  Daarnaast bieden we nog veel meer aan, zoals bedrijfstraining, (kick)boksen, in- en outdoor bootcamp, stand up paddling (SUP), topsport begeleiding, revalidatie, kidstraining en voedingsadvies. 

Jaap van der Meer
“Een gezonde onderneming, begint bij een gezonde ondernemer.”
Jaap van der Meer
Personal Trainer en eigenaar Fit Mission

4. Jullie geven dus ook personal training. Wat is jullie aanpak en wat maakt deze methode zo effectief?

Onze aanpak is heel persoonlijk en onze visie is heel mensgericht. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen verhaal, doel en omgeving waar hij of zij in leeft. Wij geven handvatten en tools om zo gezond mogelijk te leven. Onze trainingsmethode kun je biomechanica noemen. We trainen en coachen hier zoals we als mens horen te bewegen en horen te leven. Een vogel zal het vliegen trainen. Wij als mensen staan, lopen, rennen, gooien en springen. Dit is onze anatomie en fysiologie om te kunnen (over)leven. Hier moeten we ook naar trainen, anders krijgen we blessures en andere fysieke klachten. Onze methode is effectief, omdat wij teruggaan naar  de ‘biologische’ basis en van daaruit bouwen. Een goed fundament zorgt voor een stevig huis. Je begint niet met het dak, maar met een goede fundering.

5. Het is een veelgehoorde uitspraak: “Meer bewegen is minder verzuim”. Hoe zie jij dit en hoe kan Fit Mission ondernemers/ werkgevers hierin ondersteunen?

Naast het geven van trainingen aan bedrijven en ondernemers, kan Fit Mission ook meer betekenen in het ondersteunen van een gezonde leefstijl. Want met alleen bewegen ga je het niet redden. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen bewegen en/of voeding. Hoe is iemand zijn biologische ritme? Hoe (on)gelukkig is het individu? Zit de persoon op de juiste positie/rol? Hoe vaak gaan of kunnen ze naar buiten voor contact met buitenlucht/zonlicht om een energieboost, te geven?  Wordt er nog koffie gedronken na 14.00 uur? Zo zijn er nog veel meer kleine dingen die op de langere termijn jezelf maar ook je personeel gezond kunnen houden. Wil je er meer over weten neem dan vooral contact op.

Fitness Hoeksche Waard

6. Welke belangrijke ontwikkelingen heeft het bedrijf de afgelopen jaren meegemaakt? Denk bijv. aan invloed technologie, nieuwe inzichten, marktontwikkelingen

  • Integreren van biomechanica
  • Aannemen van een office manager en creative content manager
  • Uitbreiden studioruimte en trainingsattributen
  • Verduurzamen van Fit Mission
  • Uitbreiding van trainers/coaches
  • Ontwerpen en ontwikkelen eigen app (je vind ons in de appstore😉)

7. Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

6.00 uur: opstaan
6.30 uur: dag doornemen + zelf ‘rollen’(myofascial release) en trainen
7.00- 12.00 uur: trainingen en afspraken
12.00-13.00 uur: lunch + teamoverleg
13.00-18.00 uur: trainingen en afspraken
18.00-19.00 uur: diner
19.00-21.00 uur: trainingen
21.00 uur: schoonmaken + voorbereiden/klaarzetten volgende dag
22.00 uur: slapen

Fit Mission
Personal Training Hoeksche Waard

8. Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken met Fit Mission? Wat zijn jouw ambities?

We zijn momenteel een Academy op aan het zetten om trainers intern op te leiden. Op die manier kunnen we ons aanbod voor iedereen garanderen en de kwaliteit tegelijkertijd waarborgen. Dat sluit aan bij onze ambitie om zoveel mogelijk mensen in de Hoeksche Waard en daarbuiten gezond en fit te maken op de goede manier. We groeien elk jaar en willen die lijn door blijven zetten.

9. Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap?

Het bevalt mij zeer goed! Ik doe ECHT wat ik leuk vind. Ik train en coach mensen, ik stuur een team aan, ik ben ondernemer. Er gebeurt altijd wat. Veel uitdagingen, meestal erg leuk. Ik heb van 0 iets opgebouwd wat nu 10 jaar later een succesvol en professioneel bedrijf is. Creatief word je erg uitgedaagd, dit is ook één van de drie interne kernwaardes die wij hebben.

Bootcamp Hoeksche Waard

10. Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Zorg voor jezelf en je gezondheid! Een gezonde onderneming, begint bij een gezonde ondernemer! Ben je niet fit, oververmoeid, zwaar gestresst, etc. dan gaat dit invloed hebben op jezelf, je omgeving en dus ook op je onderneming. Zorg ervoor dat je alles op een rijtje hebt. Blijf nooit stilstaan. Blijf jezelf ontwikkelen en blijf leren, vooral van degenen die al daar zijn waar jij wilt komen. Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Veerkracht en aanpassingsvermogen zijn belangrijk om je staande te houden. En verder… zorg dat je vooral plezier hebt en houdt in wat je doet.

 

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit ons magazine. Vond je het interessant? Lees hier ons volledige magazine -> Magazine Hoeksche Zaken