Skip links
Juridische weg - Kirsten Klinkers

“Ik ben de Google Maps van de juridische weg voor de ondernemer”

Share

Als advocaat staat ze liever naast of achter de ondernemer. Niet per se op de voorgrond in het conflict, maar op de achtergrond met een oplossing. Dat is waar Kirsten Klinkers zich voor inzet. Met haar nieuwsgierigheid, creatieve aanpak, luisterend vermogen en juridische knowhow wijst zij ondernemers de juiste juridische weg én helpt zij hen verder: “Let us take your business BYOND!”

Het kantoor is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, vennootschapsrecht en het (internationale) commerciële contractenrecht. Kirsten legt uit: “Ik ben een Burgerlijk Wetboek Boek 2-specialist en weet alles over rechtspersonen, bv en nv, en alles wat hierbij komt kijken. Daarnaast help ik ondernemers bij het opstellen van commerciële contracten, bijvoorbeeld met betrekking tot samenwerkings- of aandeelhoudersovereenkomsten, managementovereenkomsten, (ver)koop van ondernemingen, handelscontracten en algemene voorwaarden. Verder verleen ik juridische bijstand bij geschillen hierover. Het luistert in mijn werk heel nauw hoe je iets opschrijft en of het helder is welke bedoelingen partijen met een bepaling hebben. Een interpretatieverschil kan grote gevolgen hebben en in sommige gevallen zelfs leiden tot een geschil.”

Juridisch en strategisch adviseur

“Mijn aanpak is allereerst gericht op het de-escaleren van een geschil. Natuurlijk ben ik er om de belangen van de ondernemer te beschermen en in rechte na te jagen als het tot een conflict komt, maar ik geloof met name in de dialoog en het vinden van een redelijke oplossing. Een brief van een advocaat is vaak meer olie op het vuur en de klant kan zijn energie beter op het bedrijf richten. Het liefste sta ik als juridisch en strategisch adviseur naast of achter de ondernemer. Met een goed advies en de juiste begeleiding werk ik samen met de ondernemer aan zijn langetermijnvisie en waardecreatie. Nu lijkt het misschien een goed idee om die toffe, betrokken werknemer aandeelhouder te maken, maar wat als hij ergens anders gaat werken? Hij blijft wel aandeelhouder met alle daarbij komende rechten. En daar kom je niet zo gemakkelijk vanaf. Bij BYOND LEGAL denken we altijd een stap vooruit om mogelijke ongewenste situaties te voorkomen én bij te dragen aan het succes van de ondernemer. ”

“Ik geloof met name in de dialoog en het vinden van een redelijke oplossing.”
BYOND Legal

De juiste route

Om de juiste strategie te bepalen is het volgens Kirsten belangrijk om de ondernemer goed te leren kennen. Haar ogen stralen als ze haar verhaal vervolgt: “Dat maakt mijn beroep zo mooi. Ik vind het prachtig om naar de verhalen van andere ondernemers te luisteren. Wat drijft hen en hoe zien zij de toekomst? Elk verhaal is uniek. Zo ook de route die we bepalen. Ik zie mezelf als de Google Maps van de juridische weg voor een ondernemer. Gaan we linksaf of rechtdoor? Meteen naar de eindbestemming of maken we – met een paar tussenstops – een omweg, omdat het beter is voor de zaak? De keuze ligt uiteindelijk bij de ondernemer, maar ik kan wel een goede inschatting maken van de eventuele risico’s en het juridisch perspectief belichten van het effect dat een bepaalde keuze kan hebben. Hier kan ik het verschil maken. De ondernemer helpen groeien, hem geïnformeerde keuzes laten maken en een band opbouwen voor de langere termijn, daar krijg ik energie van!”

Kennismaken?

“De deur staat altijd open om kennis te maken”, vervolgt Kirsten. “Loop gewoon eens binnen als je vragen hebt of ergens mee zit. Een onafhankelijke, frisse blik zorgt vaak voor verrassende ideeën.”

BYOND LEGAL
Alexander Bellstraat 16, Oud-Beijerland
www.byondlegal.nl
info@byondlegal.nl
06-27742726

 

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit ons magazine. Vond je het interessant? Lees hier ons volledige magazine -> Magazine Hoeksche Zaken