Skip links
Brasserie de Greup

Grand Café Brasserie de Greup

Share

Ricardo Hendrikse en Dionne Meeuwsen dopen ‘t Stammineeke, bij velen ook nog bekend als Camping Pors, om tot Brasserie De Greup. Een frisse kijk op de bewezen succesformule van het restaurant en partycentrum aan de Brabersweg in Mijnsheerenland, zorgt voor een nieuwe impuls.

Een nieuw logo en vissengraatvloer in combinatie met een verbouwing van het Grande Café geven het geheel een eigentijdse look, maar wel met een vleugje nalatenschap van de vorige eigenaren. Ondanks een eigen signatuur van De Greup, vinden vaste gasten de favorieten van weleer nog gewoon terug op de kaart. Ricardo: “Sommige hardlopers kregen een make-over, maar serveren we nog steeds. Denk aan onze carpaccio, deze staat nog steeds op de menukaart, maar dan wel bereid in onze huisgemaakte marinade. We maken alles zelf.”

De menukaart is een mix van traditionele gerechten waarin de laatste foodtrends goed zijn vertegenwoordigd. De advocaatburger geserveerd met zoete aardappelfriet en chilimayonaise is daar een goed voorbeeld van, maar ook een niet te versmaden carpaccio van rode biet als voorgerecht. Of wat denk je van het traditionele stukje varkenshaas, maar dan wel geserveerd met een bijzondere saus van Trappistenbier.

Neusje van de zalm

Kwaliteit is wat ze zoeken en ook willen leveren. Daarom zoeken we altijd naar het ‘neusje’ van de zalm’. Die kwaliteit zien we ook terug bij veel mede-ondernemers in de Hoeksche Waard en daarom werken we graag samen met lokale zelfstandigen.”

Uitblinken

In het Grand Café is plaats voor 55 couverts. In de serre kunnen ze 50 mensen placeren en op het terras is er nog eens plaats voor 80 personen. “Dan hebben we het nog niet eens gehad over de zalen aan de achterkant van het pand die ingericht kunnen worden vanaf 20 personen tot 250 personen”, vertelt Ricardo trots. “Dit pand kan ingericht worden voor diverse doeleinden, zoals vergaderen, feesten, buffetten, bijeenkomsten en alles waarvoor je een grotere ruimte nodig hebt met meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid.

Leven in de brouwerij

Door jarenlange ervaring weten Ricardo en Dionne heel goed wat ze willen. Beleving én leven in de brouwerij met kwalitatief, lekker eten en drinken en een lekkere muziekkeuze. Ook over de inrichting van het nieuwe Grand Café is nagedacht; de brasserie met een lounge-achtige uitstraling zorgt voor een warm en gezellig onderkomen met een subtiele hippe twist. De bar, gesitueerd centraal in de ruimte, maakt dat je eerst even gezellig kan borrelen met elkaar mét borrel- of tapasplank, voordat je aan tafel gaat.