Skip links
Architect

Het vakmanschap van de architect op foto

Share

Bianca de Bie kennen we vooral als dé fotograaf van Hoeksche Zaken. Maar wist je dat Bianca ook werkt voor projectontwikkelaars en architectenbureaus? Haar passie voor architectuur legt zij vast in de meest waanzinnige foto’s. Verrassend, eigentijds, met oog voor materialen en details én altijd vanuit de juiste compositie. In opdracht van architect Simone Nagel fotografeerde zij onder andere deze prachtige nieuwbouwvilla in Numansdorp. Need I say more?

Bianca heeft een scherp oog voor het ordenen van beeldelementen, op zo’n manier dat er een krachtig totaalplaatje ontstaat. Sta er dus niet gek van te kijken als Bianca met stoelen en tafels schuift of een vaas op een andere plek neerzet. “Ik kijk naar samenhangende lijnen, vlakken en kleuren”, legt zij uit. “Hiervoor is het soms nodig om objecten te verplaatsen. Of ik wurm mezelf in de meest onmogelijke posities om vanuit de juiste hoek te kunnen schieten. Alles voor het perfecte plaatje.”

Architect

Affiniteit met architectuur

Dit is ook de ervaring van Simone. Zij vertelt: “Het is heel fijn samenwerken met Bianca. Ik ken Bianca van haar werk voor Boogaerds architecten, waar ik vroeger zelf heb gewerkt. Deze klus in Numansdorp was een thuiswedstrijd. Zo dichtbij maakt het extra makkelijk met schakelen, onder ander gelet op het weer. Je merkt dat Bianca affiniteit heeft met architectuur. Ze benadert een ruimte precies vanuit de juiste compositie. Haar beelden accentueren de symmetrie in mijn ontwerp en laten materialen en structuren goed tot hun recht komen.”

Het project: huis en natuur worden één

Deze vrijstaande villa is gelegen aan Het Gat van de Majoor, een plas tussen Fort Buitensluis, Numansgors en de Torensteepolder. De woning heeft vanuit de eerste verdieping een prachtig uitzicht over het water. Het uitzicht, de natuurlijke omgeving en maximaal wooncomfort vormen het uitgangspunt van dit eigentijdse ontwerp. De gekozen materialen en kleuren blenden perfect met de omgeving, wat zorgt voor een oase van rust en het ruimtelijk effect versterkt. Die harmonie en ruimtelijkheid zie je ook terug op de foto’s.  

Bianca de Bie Fotografie
Mobiel: +31 (0)6 55 33 25 73
Website: www.biancadebiefotografie.nl

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit ons magazine. Vond je het interessant? Lees hier ons volledige magazine -> Magazine Hoeksche Zaken