Skip links
Restaurant Oostkade

Restaurant Oostkade: Nieuw & verrassend anders!

Share

Unieke smaken, een warme sfeer, de ligging aan de haven en vakkundig personeel: alle ingrediënten voor een goede horecazaak zijn aanwezig. Eigenaar en Chef-kok Yorick Schaeffer brengt dit alles samen in de succesformule die we sinds 2022 kennen als Restaurant Oostkade. Een culinaire hotspot waar je terecht kunt voor lunch, diner, borrel, (zakelijke) bijeenkomsten en private dining.

Yorick nam in juli 2022 het voormalige restaurant Werelds aan de Kade over. Hij benadrukt dat Restaurant Oostkade een compleet nieuw en ander restaurant is. “We hebben weliswaar wereldse gerechten op de kaart, maar dit is niet te vergelijken met vroeger. We maken echt alles zelf en bedenken unieke en verrassende smaakcombinaties. Er wordt gekookt op een hoog niveau en dat proef je!”

Yorick Schaeffer

Lekker eten en relaxen

Ook het restaurant zelf onderging onder leiding van Yorick een make-over. Hij omschrijft Oostkade als een moderne, stadse zaak, maar wel met betaalbare prijzen. “Er heerst hier een gezellige, ontspannen sfeer. Luxe, maar zeker niet stijf. Bij ons kun je uren tafelen of borrelen.”

Restaurant Oostkade biedt lekker eten én relaxen. Dit zie je ook terug in het recent vernieuwde terras. “Het terras is flink uitgebreid met aan de ene kant drie meter en aan de andere kant tweeënhalve meter erbij. Er staan nu verschillende loungebanken om lekker in weg te kruipen en dankzij de heaters kun je nu nog langer buiten genieten.” En dit is volgens Yorick pas het begin. Hij streeft naar een nummer 1-positie als mooiste terras van de regio.

De bijzondere smaken van Restaurant Oostkade

De menukaart is een avontuurlijke mix van verschillende wereldgerechten. “Van sushi tot eggs benedict, wij geven elk gerecht een verrassende twist”, legt Yorick uit. “Ik maak een mix van alles wat ik zelf ook lekker vind. We hebben een vaste menukaart die we eens in de zoveel tijd wisselen. Buiten de kaart om hebben we elke dag drie tot vier specials, zodat we ook onze vaste gasten kunnen blijven verrassen met nieuwe smaken.”

Lunch en catering

De eerste vier maanden na de opening waren volgens Yorick pittig. “Er komt als kersverse ondernemer veel op je af. Er moet van alles geregeld worden tot en met de kerstversiering aan toe. Dat was aan het begin wel even wennen, maar het resultaat mag er zijn. Alles staat en we hebben een hecht team waar ik op kan vertrouwen. Twee jongens ken ik al sinds hun veertiende. Zij werkten vroeger als stagiair bij mij in de keuken. We delen dezelfde visie als het gaat om goed, kwalitatief eten en de gast zal daarom nooit een verschil merken. Dit geeft mij de mogelijkheid om wat meer te rouleren. Zo sta ik nu af en toe ook achter de bar of help ik in de bediening. Het is leuk om ook de voorkant te zien. De verbinding met de gasten, maar ook om te ervaren hoe het eraan toegaat. Niet alleen de gerechten, maar het hele plaatje moet kloppen. Daarnaast heb ik nu weer meer tijd over voor catering en koken op locatie. Van een bedrijfslunch op locatie en een intiem thuisdiner tot een kerstdiner voor 300 man, we maken van elke gelegenheid een culinaire beleving.”   

Restaurant Oostkade
Oostkade 24, Oud-Beijerland
0186-617170
www.restaurantoostkade.nl
info@restaurantoostkade.nl

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit ons magazine. Vond je het interessant? Lees hier ons volledige magazine -> Magazine Hoeksche Zaken