Skip links

Een dagje meekijken met… aankoopmakelaar en taxateur Ilona

Share

Het is maandag 4 december, het begin van een leuke drukke week! Wat leuk dat je meekijkt, ik ben Ilona Hordijk-Bos (van Itaxaties) en ik ben aankoopmakelaar en taxateur. Mijn werk is geen dag hetzelfde en dat maakt het juist zo leuk! Daarom heb ik er een hele week van gemaakt.

Ben je benieuwd naar mijn werkweek? Lees dan snel verder en kom erachter hoe het er aan toegaat bij een aankoopproces.

Hoe begint mijn dag als aankoopmakelaar en taxateur?

Mijn dag begint altijd in de mailbox. Iedere dag check ik wat het nieuwe woningaanbod is in de Hoeksche Waard. Daarnaast check ik ook nog het nieuwe aanbod voor de lopende zoekopdrachten van mijn aankoopklanten buiten de Hoeksche Waard. Zit er iets interessants tussen dan informeer ik mijn opdrachtgever.

Ilona Hordijk-Bos

Ilona Hordijk-Bos

Maandag

Vandaag heb ik om 11:00 een taxatie staan in ’s-Gravendeel. Deze woning is verkocht en voor de koper ga ik daar als taxateur naartoe. De taxatie moet eerst worden voorbereid. Deze afspraak heb ik vorige week al ingepland en de nodige stukken via verkopend makelaar ontvangen.

Het leukste onderdeel is natuurlijk de opname. In verband met privacy mag ik niet alles laten zien. Maar ik kan wel een paar foto’s delen van mooie, grappige en verschrikkelijke dingen die ik in diverse woningen tegen ben gekomen. En ook die foto dat ik geniet tijdens het heerlijke Hollandse weer.  😅

In de ochtend word ik gebeld door een aankoopklant die een heel leuk huis heeft gezien en wil gaan bieden. Morgen ga ik daar gelijk naartoe, want vrijdag is de deadline voor het doen van een bod.

Ondertussen werk ik na de taxatieopname het rapport verder uit op kantoor (lees aan mijn keukentafel).

Ook komen er weer nieuwe taxatieopdrachten binnen die ingepland moeten worden en voorbereid… pfieuw, ik ben bijna toe aan personeel 😉

Dinsdag

Vandaag een leuke dag met een aankoopbezichtiging voor starters. Tijdens de bezichtiging laat ik al punten in de woning zien die extra aandacht nodig hebben. En ondertussen geniet ik ook nog even van het uitzicht op de schaapjes aan de voorzijde. Zoals eerder gezegd wil dit stel heel graag gaan bieden. Dus met al mijn informatie ga ik aan de slag voor een aankoopadvies…. Vrijdag 12:00 is de deadline. Wist je dat ik soms hele oude eigendomsakten moet ontcijferen om uit te vinden of er bijzondere erfdienstbaarheden zijn.

In de tussentijd zet ik nog de puntjes op de i voor het taxatierapport van gisteren. Krijg ik nog veel telefoontjes, waaronder een andere aankoopklant die ook wil gaan bieden op een huis. Genoeg te doen dus nog!

Woensdag

Woensdag is kantoordag, ik heb vandaag tijd om het aankoopadvies verder uit te werken en de taxaties van morgen voor te bereiden. Plus veel administratie vandaag, want dat ook hoort erbij als taxateur.

Donderdag + vooruitblik op vrijdag

2 taxaties staan in de ochtend op de planning, ook heb ik nog een gesprek staan met mijn aankoopklanten over het aankoopadvies en het bod wat we zullen gaan uitbrengen.

Morgen heb ik een sleuteloverdracht staan voor een aankoop die ik eerder heb gedaan. Dat zijn de aller aller leukste momenten van mijn werk. Dus natuurlijk ga ik nog even een leuk presentje voor de kopers halen.

Vanmiddag ook nog een webinar vanuit de branchevereniging en een netwerkevent.

Daar komt weer een telefoontje binnen, een nieuwe aankoopklant. Hebben haast, woning bezichtigd – zijn verliefd – maandag 12:00 deadline. Ok, adem in – adem uit. Ik ga regelen dat ik daar voor die tijd nog even kan gaan kijken en een goed advies kan uitbrengen. Het doel is natuurlijk: succesvol aankopen!

Donderdagavond, oja Hoeksche Zaken heeft gevraagd of ik een inkijkje wil geven in mijn werk. Dus nog even een stukje schrijven.

Morgen is het vrijdag, bijna weekend. Voordat een woning wordt overgedragen via de notaris doen we een eindinspectie om te controleren of er geen gebreken zijn die er nog niet waren, de woning leeg is en we nemen de meterstanden op. Vervolgens ga ik gezellig mee naar de notaris waar de echte handtekeningen worden gezet en de sleutel officieel wordt overgedragen. Mijn weken verschillen qua drukte. Als ondernemer ontkom je daar niet aan. Dit weekend ga ik ook nog even door met werken. Ik wil tenslotte dat al mijn opdrachtgevers net zo blij zijn als het super leuke stel dat vrijdag de sleutel krijgt van hun nieuwe woning. Want dat is toch echt een feestje!

Vrijdag

Vandaag is de grote dag voor mijn aankoopklanten van een woning in Barendrecht, zij krijgen de sleutel. Om 10:15 is de eindinspectie en om 11;00 uur zitten we bij de notaris. Aankopen voor zo’n leuk stel die ook nog eens zo dankbaar zijn is echt het leukste wat er is!

Na de gezelligheid bij de notaris moet ik ook niet vergeten dat ik om 12:00 uur weer een deadline heb voor een andere aankoop om een bod uit te brengen.

Vanmiddag om 16:00 heb ik nog een aankoopbezichtiging en dan is de week alweer bijna voorbij. Nog goed nieuws ook: ik kan weer een stel blij maken want het bod die vandaag om 12:00 binnen moest zijn is zojuist geaccepteerd!

Volledige aankoopproces in 7 stappen

In deze overzichtelijke weergave laat ik jullie zien hoe een aankoopproces via Itaxaties er uitziet. Wil je meer weten over mij en mijn werkzaamheden als aankoopmakelaar-taxateur? Volg mijn Instagram en LinkedIn voor wekelijkse updates.