Skip links
Angelique van Hamburg

Starter in de spotlight… Angelique van Hamburg – Fella Flowers

Share

De Hoeksche Waard kent heel veel ondernemers. Elk jaar komen er ook weer ondernemers bij. In dat kader lichten we elke editie van Hoeksche Zaken een startende ondernemer uit. Deze keer spreken we met Angelique van Hamburg van Fella Flowers. In dit artikel maak je kennis met haar en haar business.

Wanneer ben je gestart?

 01-04-2023

Waarom ben je voor jezelf begonnen?  

Ik ben al vijftien jaar bloemist en heb in verschillende soorten bloemenzaken gewerkt. Ik heb altijd de ambitie gehad om een eigen bloemenwinkel te beginnen, maar toch de stap niet durven nemen… Tot 6 maanden geleden. Ik was het ineens allemaal zat had te veel negatieve energie in mijn leven. Door de hoge energieprijzen werden de bloemen onwijs duur en ging de kwaliteit achteruit. Met die hoge prijzen is het dan ook niet meer leuk om met de bloemen te werken. Een mooi boeket werd onbetaalbaar. Maar wat echt de doorslag gaf om voor mezelf te beginnen, was het overlijden van mijn vader, anderhalf jaar geleden. Het was een moeilijke en zware tijd en dat zette me aan het denken om toch mijn droom achterna te gaan. Dat heb ik gedaan en ben achteraf zo blij dat ik de stap heb durven nemen.

Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je voor jezelf begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?

Ik loop tegen zo veel dingen aan. 😊 Het ondernemen is heel anders werken dan voor een baas. Ik moet vooral goed proberen mijn tijd in te delen en ervoor waken dat ik niet 24/7 bezig ben met de zaak. Ik vind het allemaal zo leuk, dat ik er een soort van verslaafd aan ben. Daarnaast ben ik een creatieveling en vind ik cijfertjes en achter de computer zitten minder leuk, maar ook dat hoort bij ondernemen. Hier moest ik wel aardig mijn weg in vinden, maar gelukkig heb ik lieve mensen om mij heen die me helpen en oefening baart kunst.

Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?

Ik vind het geweldig. Ik krijg veel leuke reactie en dat doet me goed. Ik krijg hier positieve energie van. Wat ik zo ontzettend leuk vind is dat het zo gevarieerd is wat ik mag doen. Voorheen werden de producten aangeleverd en moest ik zorgen dat het verkocht werd, maar nu regel ik alles zelf van A tot Z. Van het bedenken en zelf inkopen tot de uitvoering.

Fella Flowers
Angelique van Hamburg
Bloemen Hoeksche Waard
Waar staat Fella Flowers voor en wat heb je te bieden?

Fella Flowers staat voor kwaliteit en sfeervolle ruimtes. Ik lever de hoogste kwaliteit zijde bloemen, die niet van echt zijn te onderscheiden. Daarmee voeg ik sfeer toe aan ruimtes. Dat kan met een mooi gevulde vaas tot een complete groenwand. Hiervoor kom ik graag persoonlijk langs om de ruimte te beoordelen.

Daarnaast laad ik ook graag mijn bus vol met allerlei verschillende zijde bloemen en planten om bij klanten thuis samen een boeket te maken. Zo kunnen we meteen zien hoe de bloemen staan en welke kleuren het beste tot hun recht komen.  

De aankleding van de ruimte met een groenwand of planten is vaak een eenmalige aanschaf. Dat kan ook met een boeket bloemen, maar voor wie van afwisseling houdt, bied ik het bloemenabonnement. Je huurt dan de bloemen en elke drie maanden kom ik langs om het boeket te vervangen, zonder dat de klant hier een omkijken naar heeft.

Hoe zou je jezelf als ondernemer omschrijven in drie woorden?

Enthousiast, eerlijk , meedenkend

Wat zijn je toekomstplannen/ ambities?

Ik hoop dat Fella Flowers lang mag blijven bestaan en hoop dat mijn bedrijf groter wordt. Ik zou graag een collega aannemen, want dat mis ik nu wel een beetje.

Heb je nog tips voor andere (startende) ondernemers?

Als je twijfelt om voor jezelf te beginnen, maar de mogelijkheid is er, twijfel dan niet. De sprong in het diepe is het waard.