Skip links
Roxanne Buschmann

Starter in de spotlight… Roxanne Buschman – Roxy’s Activiteiten

Share

De Hoeksche Waard kent heel veel ondernemers. Elk jaar komen er ook weer ondernemers bij. In dat kader lichten we elke editie van Hoeksche Zaken een startende ondernemer uit. Deze keer spreken we met Roxanne Buschman van Roxy’s Activiteiten. In dit artikel maak je kennis met haar en haar business.

Wanneer ben je gestart?

13 maart 2023 heb ik mij ingeschreven bij de KVK met mijn eigen onderneming Roxy’s activiteiten. Toen nog naast mijn baan sinds oktober 2023 volledig voor mijzelf.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?  

Mijn visie en passie voor natuur, groen, buiten en gezondheid wilde ik verder brengen dan alleen de kinderopvangorganisatie waarvoor ik toen werkte. Ik wilde meer kinderen bereiken met het doel om alle kinderen naar buiten te krijgen. Moestuinlessen organiseren, kinderen de natuur laten beleven en laten zien dat gezond eten ook erg lekker kan zijn. En dat allemaal op een interactieve en spelende manier van leren door vooral te doen en te beleven.

Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je voor jezelf begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?

In het begin is het vooral veel uitzoekwerk. Verzekeringen, jezelf presenteren naar scholen en kinderopvangcentra, reclame maken voor je activiteiten en kinderfeestjes, de juiste connecties zoeken en veel netwerken. Maar na al je energie komt de oogst vanzelf en pluk je er de vruchten van😉, want elk zaadje dat je plant daar komt iets bijzonders uit.

Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?

Nu dat ik volledig op mijn eigen benen sta, geeft dat veel vrijheid, veel voldoening en heel veel plezier. Zien hoe mensen en kinderen genieten van de dingen die ik met en voor ze doe. Sommige dingen blijven altijd spannend, want je weet nooit wat er de volgende maand weer op de planning staat, maar ook daar moet je weer genoeg voor zaaien om later weer fijn te kunnen oogsten.

Roxy's Activiteiten
Roxanne Buschman
Waar staat Roxy’s activiteiten voor en wat heb je te bieden?

Roxy’s Activiteiten biedt verschillende dingen aan. Ik ben in te huren voor verschillende groene projecten. Hulp nodig bij het vergroenen van je buiten- of binnenruimte? Wil je een moestuin starten en weet je niet hoe? Roxy helpt je graag!
Ik geef moestuinlessen op basisscholen, ben in te huren voor natuurbeleving activiteiten en bied workshops en activiteiten aan in verschillende thema’s (sport & spel, creatief en natuur). Daarnaast organiseer ik ook kinderfeestjes op maat.

Hoe zou je jezelf als ondernemer omschrijven in drie woorden?

Creatieve, positief, duizendpoot

Wat zijn je toekomstplannen/ ambities?

Ik hoop dat ik over een jaar heel veel mensen en kinderen heb ontmoet en geïnspireerd. Dat ik veel mensen en kinderen blij heb gemaakt en ik vooral lekker door kan gaan met wat ik echt heel leuk vind!

Heb je nog tips voor andere (startende) ondernemers?

Zolang je doet wat je leuk vindt en je er 100% achter staat, komt het helemaal goed! Doe vooral en door vallen en opstaan, bereik je uiteindelijk jouw prachtige doel!