Skip links
25 jaar jubileum

25 Jaar De Heer Transport en Koeriers

Share

Dit jaar bestaat De Heer Transport en Koeriers uit ’s-Gravendeel 25 jaar. Samen met de tweede generatie, Arnold de Heer, blikken we terug op 25 jaar en route. Wat begon met een enkele vrachtwagen bestaat vandaag de dag uit een modern en divers wagenpark voor verschillende vormen van transport. “Wij hebben voor elk vervoersvraagstuk een passende oplossing”.

De Heer Transport en Koeriers is gespecialiseerd in sneltransport. Het bedrijf werd in 1998 opgericht door Arie de Heer, die voor zijn toenmalige werkgever aan de slag ging als zelfstandig chauffeur. Twee jaar later kwam zijn vrouw Petra in de zaak. Ze kochten een oude Combo en zo ontstond de koerierstak. En van het een kwam het ander.
Arnold vertelt: “De aanvragen groeiden, dus ons bedrijf ook. Zelf ben ik in 2002 begonnen, eerst op de loonlijst en sinds 2011 heb ik een aandeel in de zaak. Mijn zusje werkt ook in het bedrijf. We zijn een hecht familiebedrijf met korte lijnen, waardoor we zeer snel kunnen schakelen. Ook op de dag zelf. Dat is qua planning soms best lastig, maar het lukt ons! We zijn 24/7 bereikbaar. Klanten kunnen altijd op ons rekenen.”

Samen groeien

Dat is volgens Arnold ook de reden waarom sommige bedrijven als sinds de oprichting in 1998 klant zijn. “We hebben veel trouwe klanten in de Hoeksche Waard. Ze weten wat ze aan ons hebben en dat we altijd met een oplossing komen. Het wagenpark bestaat op dit moment uit dertien wagens en we hebben tien man personeel. Het is mooi om te zien hoe we de afgelopen 25 jaar als mens en als bedrijf zijn gegroeid. Maar wij niet alleen, ook veel van onze klanten zijn ooit vanaf nul begonnen. Reden we voor een bedrijf vroeger één of twee ritten per maand, nu soms dagelijks. Samen groeien we verder.”

“We helpen klanten (en hun klanten) om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.”

Breed aanbod

Toen mijn vader net begon, reed hij ook regelmatig buitenlandse ritten. Tegenwoordig is ons werkterrein meer nationaal georiënteerd. We zijn vaak te vinden in het Rotterdamse havengebied. We vervoeren vrijwel alles, van bouwmaterialen en machines tot levensmiddelen. We doen alleen geen zeecontainers. Met ons zeer uitgebreide wagenpark bieden we altijd een pasklare oplossing. We beschikken onder meer over trekker- en opleggercombinaties, koel- en vrieswagens en open bakwagens met laadkranen. We verzorgen ook ADR transporten. We leveren regelmatig aan petrochemische bedrijven in de Botlek en Europoort en we kennen de aanmeld- en veiligheidsprocedures.”

De Heer Transport
Transport Hoeksche Waard
Transport Hoeksche Waard

Snelheid zorgt voor continuïteit

 “We verzorgen ook koeriersdiensten. Ook hier geldt dat we ons voornamelijk onderscheiden op snelheid. Wij zijn geen PostNL met 200 adressen op een dag. We nemen de snelste weg om ervoor te zorgen dat fabrieken blijven draaien. Het komt regelmatig voor dat er met spoed een bepaald onderdeel of specifieke machine nodig is. We helpen klanten (en hun klanten) om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.”

Toekomst

De transportsector beweegt van fossiele brandstof naar duurzame energie. Uitgangspunt is een emissievrije logistiek in 2050. Hoe kijkt Arnold aan tegen de ontwikkelingen en waar staat het bedrijf nu? Hij vertelt: “Waar we altijd en overal de snelste zijn, geldt dit niet voor het onderwerp ‘duurzaamheid’. Natuurlijk gaan we met onze tijd mee. Zo rijden onze vrachtwagens op biobrandstof en proberen we onze vervoersbewegingen zoveel mogelijk te beperken, maar van een grote transitie is (nog) geen sprake. We kijken liever de kat uit de boom, omdat er naar ons idee nog te veel onzekerheden zijn. Welke kant gaan we op? Dat zal de volgende 25 jaar uitwijzen.”

Kom meer te weten over Arie de Heer Transport & Koeriers.