Skip links
Vodatent

Vodatent – 10 vragen aan Job Schipper

Share

1. Wanneer ben je met vodatent begonnen en hoe is het idee ontstaan?

In 2009 ben ik gestart als hobby ondernemer, naast mijn fulltime baan. Ik huurde plekken op een camping en plaatste daar bungalowtenten die ik verhuurde aan consumenten.
Het ondernemen beviel goed en tien jaar geleden heb ik een nieuw concept gelanceerd, waarmee we safaritenten plaatsen op campings en tenten verhuren aan gasten. Het rendement wordt verdeeld tussen een campingeigenaar en Vodatent.
In 10 jaar zijn we gegroeid van 18 safaritenten op vijf campings naar meer dan 1.000 safaritenten bij ruim 200 campings. 

2. WAar staat VODATENT voor?

Met ons concept helpen we recreatieondernemers meer rendement te halen uit hun plekken op de camping. Onze safaritenten zijn praktisch ingedeeld, maar vaak niet overdreven luxe. Hierdoor houden we vakanties betaalbaar voor de gasten die bij ons een safaritent boeken. 

3. WAARuit beSTAAT jullie aanbod?

Met Safarilodgetent hebben we ons eigen merk safaritenten. Het aanbod varieert van eenvoudige tenten zonder sanitair tot glampingtenten met sanitaire voorzieningen.
Sinds corona zien we dat de vraag naar tenten met sanitair flink is toegenomen en sindsdien wordt meer dan de helft van de tenten geplaatst met sanitair.

Safarilodgetent

4. Hoe zou jij een vodatent-vakantie omschrijven?

Hoe fijn is het als je aankomt op een camping en je tent staat al klaar! Onze tenten zijn vooral populair bij gezinnen. Tijd doorbrengen met je gezin, mooie herinneringen maken en lekker veel buiten zijn. We krijgen veel positieve reviews en daar zijn we trots op.

5. Welke belangrijke ontwikkelingen hebben jullie zoal doorgemaakt?

Waar vroeger tenten afgebroken moesten worden, zijn er tegenwoordig tentdoeken van hoge kwaliteit die ook in de winter kunnen blijven staan. Zeker voor tenten met sanitair is dit een must. Het is heel kostbaar om jaarlijks tenten af te moeten breken, op te slaan, en dan weer op te bouwen, zeker als het om tenten met een badkamer gaat.

6. Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Er is niet echt een gemiddelde werkdag. Vorige week was ik nog in Italië om een paar campings te bezoeken en nu weer op kantoor om met onze teams te werken aan verbeteringen van onze websites, planning van opbouwprojecten en sollicitaties voor een aantal vacatures die we graag binnenkort willen invullen.

 

7. Wat zijn dit jaar volgens jou populaire bestemmingen en welke trends zijn er op het gebied van kamperen?

Tijdens de coronajaren zagen we dat gasten vooral kozen voor een vakantie in eigen land. Sinds vorig jaar zien we dat de vakanties buiten Nederland weer enorm toenemen, maar ook een vakantie in eigen land blijft nog steeds populair. Wat wij ook steeds meer zien, is veel korte verblijven in het voor- en naseizoen. Onze tenten worden niet alleen geboekt voor vakanties, maar zijn ook heel geschikt voor een weekendje weg.

8. Hoe bevalt het ondernemerschap?

Meestal goed. Wat ik leuk vind is de diversiteit. Geen dag is hetzelfde en je bent altijd bezig met verbeteren en vernieuwen. Gelukkig hebben we inmiddels een leuk team waarmee ik mag werken. Zij nemen me veel werk uit handen.

9. Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken met Vodatent? Wat zijn jouw ambities?

Ik hoop dat we de komende jaren verder mogen groeien met een paar honderd tenten per jaar, net zoals de afgelopen jaren. Daarbij vind ik het belangrijk dat het werkplezier en de klanttevredenheid net zo hoog blijft op als op dit moment. Groei is mooi, maar het mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit.

10. Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Wat ik vooral heb geleerd als ondernemer is dat je vooral moet doen. Niet te lang nadenken, maar actief met plannen aan de slag gaan. Er gaan zeker dingen fout, maar dat is niet erg. Door fouten kun je je onderneming steeds beter maken en wordt het vanzelf een succes!

Meer weten? Kijk op www.vodatent.nl / www.safarilodgetent.nl