Skip links
Hoeksche Zuivel Boerderij

Een dagje meekijken met… boerin Petra Commijs

Share

Hi! Ik ben (boerin) Petra Commijs, oprichter van Hoeksche Zuivel en ik neem jullie een dagje mee met mijn werkzaamheden op de boerderij.

Het is vandaag woensdag en dat is één van de dagen dat ik ’s ochtends om 5.30 uur de machines opstart voordat de rest van het team om 7.00 uur arriveert. Tussendoor help ik één van de chauffeurs. Hij is zijn route aan het inladen om in het Westland zuivel te gaan bezorgen.  

Boerin Petra Commijs

Planning

Als het productieteam aanwezig is draag ik de productieplanning over aan productiechef Quinty en drink ik een bak koffie met mijn ouders Arie en Heleen en B(r)oer Jan met wie ik het bedrijf samen run. We bespreken de dag of week met wat er nog op de planning staat. Deze weken staan weer in het teken van het binnenhalen van de wintervoorraad gras voor de koeien. Zo weet ik dat ik ergens volgende week mijn kantoor verplaats naar de trekker en daar de nodige uurtjes/dagen door mag brengen. 

Hoeksche Zuivel kantoor

Kantoorwerk

Na de koffie gaat mijn dag verder op kantoor. Hier ben ik verantwoordelijk voor allerlei zaken zoals personeelszaken, administratie, inkoop, productieplanningen, productontwikkeling, commerciële aspecten en denk ik mee in de marketing en commutatie van het bedrijf. Vandaag stond er ook een afspraak op de planning om enkele ideeën uit te wisselen over een tof nieuw project waar we mee bezig zijn. 

Diversiteit

Voor zover de verwachting het toelaat kan het soms van korte duur zijn dat ik op kantoor zit. Iedereen is van alle markten thuis en zo kan het zijn dat ik bij spring in productie, logistiek, de winkel of de stal.

De dag eindigt vandaag voor mij om 17.30 maar dit kan volgende week 22.00 uur zijn in verband met de landwerkzaamheden en in de winter al om 16.00 uur. Elke dag op de boerderij is anders dit maakt het werk divers en onwijs leuk!

 

Wil je zelf ook een kijkje nemen op de boerderij? Klik dan hier.