Skip links
Chocolin

Een dagje meekijken met… Linda Veldman

Share

Hi! Ik ben Linda en ik ben de eigenaresse van een chocolaterie, Oud-Beijerland genaamd Chocolin. Deze keer is het aan mij de eer om jullie te laten zien hoe mijn werkdag eruit ziet. We zijn druk bezig met de voorbereiding voor Sinterklaas en Kerst, dus er is genoeg te vertellen.

Ben je benieuwd naar mijn werkdag? Lees dan snel verder en kom erachter hoe het er aan toegaat in de chocolaterie.

Hoe begint mijn dag?

Het is vandaag donderdag 16 november en dan gaat mijn wekker al om half 6 af. Op donderdag spreek ik namelijk elke week af met andere ondernemers. Wij ontbijten gezamenlijk bij restaurant Binnenmaas en kunnen zo met elkaar netwerken.

Rond half 9 zijn we klaar met netwerken en kan ik snel naar de winkel in Oud-Beijerland zodat ik op tijd weer terug ben om de winkel om 9 uur te openen.

Tegenwoordig heb ik 2 collega’s en deze week is er ook een stagiaire voor een snuffelstage. Samen bespreken we ‘s ochtends de planning van de dag om daarna aan de slag te gaan.

Linda Veldman

Linda Veldman

Sinterklaas en Kerst

In de maanden november en december ben ik druk bezig met Sinterklaas en Kerst. Deze tijd is dan ook de drukste periode van het jaar! Vandaag beantwoord ik de hele ochtend e-mails. Ik beantwoord bijvoorbeeld bedrijven die offertes hebben opgevraagd voor een relatiegeschenk met kerst; er zijn aanvragen voor sinterklaasletters en er zijn ook vragen over de kerstmarkt waar we staan.

De Middag

In de middag is het (eindelijk) tijd om productie te maken! We gaan vandaag de chocoladeletters decoreren en kerstkransen spuiten. Tussendoor moet de spuitzak ook vaak even weggelegd worden omdat er een klant in de winkel staat. Harstikke leuk natuurlijk maar soms is het wel even lastig als ik met een klant lang sta te overleggen en de spuitzak met chocola ligt achter hard te worden. Dan moet ik weer opnieuw beginnen.

Om half 6 gaat de winkel dicht en gaan mijn collega’s naar huis. Deze periode eet ik elke avond op de zaak en zodra de winkel dicht is kan ik volop focussen op de productie die nog gemaakt moet worden. Dan zet ik een lekker muziekje op en zit helemaal in mijn element. Voor je het weet is de avond weer voorbij en ga ik om half 11 naar huis. Morgen weer een nieuwe dag!  

Vind hier meer informatie over Chocolin.