Skip links
woningmarkt

HW Kozijnen wil woningmarkt verduurzamen

Share

Een succesverhaal. Zo kunnen we de snelle ontwikkeling van HW Kozijnen, het nieuwe bedrijf van ondernemers Ron Groeneweg en Jan Verstraten, rustig noemen. De mannen gingen begin dit jaar bewust low-profile van start met HW Kozijnen, gespecialiseerd in het vervaardigen en plaatsen van duurzame kozijnen en deuren in hardhout en kunststof. Maar vanaf dag 1 is de belangstelling al bijzonder groot. “Dus dat betekent schouders eronder en gaan”, aldus de eigenaar van zowel HW Kozijnen als RJ Construction.

Ron is een beetje overdonderd door de grote belangstelling voor zijn nieuwe onderneming. Maar tegelijkertijd verbaast het hem ook niet echt. “Binnen deze branche bestaat een enorme behoefte aan duurzame producten. Aan maatwerk, deskundige montage en een persoonlijke aanpak. Maar ook aan eerlijke, transparante prijzen. Ik hoorde daar de afgelopen tijd steeds meer mensen over. Zowel particulieren als ondernemers. Dus besloot ik er samen met Jan werk van te maken, letterlijk en figuurlijk. En zo is HW Kozijnen ontstaan. Kwestie van inspringen op de vraag en doen waar je goed in bent. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en bieden topkwaliteit tegen scherpe prijzen”, aldus Ron.

Service en kwaliteit

“Dat wil overigens niet zeggen dat we altijd de goedkoopste zijn”, voegt hij hieraan toe. “Maar we doen wat we beloven en we zorgen dat we onze levertijden halen. Dus geen nare verrassingen achteraf.” Juist omdat Ron zoveel waarde hecht aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid, dat zijn ook de pijlers van zijn andere bedrijf RJ Construction, wilde hij zich in eerste instantie met HW Kozijnen alleen even op de particuliere markt richten. Om vervolgens in rustig tempo te groeien en daarna de acquisitie uit te breiden naar het bedrijfsleven in de Hoeksche Waard. Maar inmiddels zijn Ron en Jan ook al door tal van ondernemers uit de regio benaderd. Kortom; het is druk bij HW Kozijnen in Mookhoek.  

Werk gaat altijd door

“Maar daar geniet ik van”, zegt Ron. “Ik heb veel energie en ik ervaar mijn werk totaal niet als werk. Ik doe wat ik leuk vind en werk nauw samen met allemaal vakmensen. Het huidige team Van HW kozijnen bestaat nu nog uit zes professionals, maar dat worden er op korte termijn meer. Ik wil zoveel mogelijk opdrachtgevers helpen. De woningmarkt in de Hoeksche Waard verduurzamen. Dat is mijn passie. Gelukkig is daar thuis alle begrip voor. De bedrijfsruimtes van HW Kozijnen liggen pal achter onze woning. Het komt regelmatig voor dat ik ’s avonds nog even iets zakelijks wil checken of regelen en dan pas een paar uur later weer de huiskamer binnen stap. Mijn werk gaat niet altijd voor, maar het gaat wel altijd door.”

Duurzaamheid

Even terug naar het onderscheidend vermogen van HW Kozijnen. Duurzaamheid is een belangrijke troef.  “Kunststof is onderhoudsarm en weerbestendig. Schilderen is niet nodig. Kunststof kozijnen en deuren zijn dus een zeer duurzame optie, zowel voor particulieren als bedrijven.  Daarbij vervaardigen wij onze kunststof kozijnen en deuren zelf. We gebruiken hiervoor hoogwaardige producten van Buva en Gealan die voor 33% tot 70% uit gerecycled materiaal bestaan. Verder benutten wij bij het productieproces zoveel mogelijk groene stroom. En ook goed om te weten: op al onze producten zit een garantie van maar liefst 10 jaar.“

HW Kozijnen

Mookhoek 121 | 3293 AD | Mookhoek | 
T: 078-2049278 | E: info@hwkozijnen.nlW: www.hwkozijnen.nl |