Skip links

Interieurtrends 2024: Smart, comfi, duurzaam & back to the 70’s

Share

Wat zijn de interieurtrends van 2024? Mijanou de Kreek, van Mijanou Interieur, deelt acht interieur- en woontrends voor het nieuwe jaar, waarmee je een ruimte maakt die niet alleen mooi is, maar ook functioneel. Veel trends zijn geïnspireerd op de natuur. Verwacht het komende jaar veel kamerplanten, natuurlijke materialen en aardetinten.

1. Duurzaamheid als inspirator

Duurzaamheid blijft een inspirator in 2024. Ontwerpers van producten en materialen blijven zoeken naar manieren om afval te verminderen en de impact op het milieu te minimaliseren. Gerecycleerde materialen, energie-doeltreffende verlichting en duurzaam meubilair zullen we veel terug zien.

2. Tijdloos minimalisme: ‘ontspullen’

Mensen willen hun leven vereenvoudigen en hun huis ‘ontspullen’. Daarom wordt een minimalistisch design nog belangrijker. Deze trend kenmerkt zich door een focus op strakke lijnen, neutrale kleuren en opgeruimde ruimtes.

3. Warm & comfortabel voor het echte thuisgevoel

In 2024 draait alles om het creëren van ruimtes die warm aanvoelen en je het echte thuisgevoel geven. Waar je kunt onstpannen en tot rust kunt komen. Zachte texturen, comfortabel meubilair en warme verlichting doen het hierbij goed. Net als natuurlijke materialen, zoals wol, steen en hout.

4. Smart Interieur

Smart home-apparaten en domoticasystemen blijven ook in 2024 onverminderd populair. We willen steeds meer gemak in onze woning én er zijn steeds meer mogelijkheden. Ontwerpers gaan op zoek naar manieren om deze technologieën naadloos te integreren in de interieurontwerpen.

Interieurtrends 2024
Interieurtrends 2024

5. Kleur: aardetinten & apricot

Geheel in lijn met trend 3 zien we komend jaar veel aardetinten. Beige is al aan opmars bezig en ook zandkleurige muren zijn weer helemaal hip. In 2024 zetten we het kleurenpallet extra kracht bij met een warme bruintint. Dit kleurenschema zorgt voor een mooi ton sur ton effect. Het leuke is dat het in verschillende woonstijlen toegepast kan worden zoals Hotel Chique, Modern Seventies en Japandi. Verder maakt blauw, in zachte vorm, een comeback in combinatie met goud. De bleke, lichtblauwe kleur staat voor frisheid en luchtigheid. De frisse buitenlucht haal je als het ware naar binnen. Het is een opvallende kleur, maar makkelijk om te combineren. Probeer eens de combinatie met een tarwe kleur voor een strand effect of zacht grijs voor een wat chiquere look.   

6. Curved lines

In 2023 zagen we al de opmars van ronde en ovale tafels, maar in 2024 gaan we nog een stapje verder met organische tafelbladen, waarbij de kronkelige bewegingen doorlopen in de poot. Maar ook: banken in een gebogen vorm en kleden die allerlei vormen aannemen. Of wat denk je van 3D behang of print op de muur. Zo creëer je een eigentijds en dromerig interieur.

7. Seventies Vibes

Hou je van de jaren zeventig? Goed nieuws, want de 70’s zijn back. We zien – bijna vijftig jaar later -weer lekker veel velvet stoffen, van mosgroen tot lila, verticale houten latjes en vooral grote comfi meubels waarin je lekker weg kunt kruipen. Van een zitkuil look-a-like tot royale eetkamerstoel voor eindeloos lang tafelen. Het enige verschil met toen: drukke prints laten we achterwege en kleuren zijn meer vergrijsd voor rust en eenheid.

8. De wandlamp als kunstwerk aan de muur

Wandlampen zorgen voor zowel functionele verlichting als sfeerverlichting. We zien steeds meer armaturen met prachtige designelementen terug komen. Op een goede manier opgehangen, vormen ze een kunstwerk aan de muur. Wandlampen creëren een sfeervolle, indirecte verlichting in een ruimte. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal om een kleine gang groter te doen lijken, zeker door gebruik te maken van uplight

 

Mijanou helpt – “Why follow trends when you’ve got style”
Trends komen en gaan. Ze vormen voor mij een inspiratiebron voor de interieurontwerpen die ik maak, maar zijn nooit leidend. Ik kijk naar de stijl die bij de mensen én de woning past. Een stijl is namelijk heel persoonlijk en niet trend gebonden. Benieuwd of deze trends wel bij jou passen of heb je andere interieurvraag? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via www.mijanou-interieur.nl of bel 06 21805197.

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit ons magazine. Vond je het interessant? Lees hier ons volledige magazine -> Magazine Hoeksche Zaken