Skip links
Projectuitdaging

ProjectKameleon leidt elke projectuitdaging in goede banen

Share

Verbouwing, verhuizing of inrichting. Hoofdpijndossiers? Niet als je dit overlaat aan Barbara Baan van ProjectKameleon. Als coördinator, organisator en verbinder leidt zij elk project in goede banen. Geen ‘baasje’, maar gewoon lid van het team, waarin ze de rol pakt die op dat moment nodig is. Als een kameleon past zij zich moeiteloos aan. Wat is jouw uitdaging? Barbara regelt jouw projectuitdaging!

Barbara werkte hiervoor meer dan 20 jaar in de filmwereld en als je ergens leert organiseren, dan is het volgens Barbara op de filmset. “Ik heb jarenlang commercials en speelfilms geproduceerd. Hier heb je geen tijd voor urenlang overleg. Hier moet je snel schakelen, dingen regelen, aanpassen, mensen aansturen, verbinden en gáán. En zo werk ik ook: ik regel het gewoon. Effectief, zinvol én zonder gedoe, maar vooral ook samen. Je hebt de mensen in het bedrijf nodig om een project te laten slagen. Ik werk doel- en mensgericht. Ik verzamel de juiste mensen om mee heen, leg de juiste verbindingen en bewaar het overzicht.”

Verbouwing en verhuizing

Op de vraag wat Barbara in de rol van projectcoördinator allemaal kan organiseren is haar antwoord duidelijk: “Alles. Er zijn weinig dingen waar ik voor terugdeins, maar de focus ligt momenteel op verbouwingen, verhuizingen en inrichtingen. Dit kwam op mijn pad en inmiddels heb ik al verschillende verbouwingen en verhuizingen mogen begeleiden. Vaak is de gedachte dat iemand uit het bedrijf zo’n project er wel even bij kan doen. Hier gaat het mis en daarom ben ik er om te helpen!”

“Een verbouwing of verhuizing doe je er niet zomaar even bij.”

Ontzorgen van projectuitdaging

“Mijn instelling is om de opdrachtgever volledig te ontzorgen”, vervolgt Barbara. “Van de zomer heb ik een verbouwing van een kantoorpand afgerond. Zodra ik er lucht van kreeg dat de Heinenoordtunnel in augustus vier weken dicht zou zijn, heb ik alles op alles gezet om het project voor die datum af te ronden. Dat zou voor iedereen een hoop gedoe schelen. Dan regel ik dat gewoon, zonder dat de opdrachtgever hier ook maar een seconde zelf over na hoefde te denken. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het coördineren en inplannen van de werkzaamheden in een nauwe samenwerking met de aannemer, onderaannemers en leveranciers en het schakelen met de omgeving. Een verbouwing kan immers voor overlast zorgen. In dit geval gaf de opdrachtgever vooraf enkele richtlijnen. Ik zorg ervoor dat het resultaat aan de verwachtingen voldoet of beter nog: overtreft.”

Heb jij als ondernemer verbouw- of verhuisplannen of andere ingrijpende (verander)plannen? Maak vrijblijvend kennis met Barbara en ontdek hoe dit organisatietalent jouw project kan laten slagen.  

Emmastraat 27, Oud-Beijerland
www.projectkameleon.nl
contact@projectkameleon.nl
06 26 538 638

Je hebt zojuist een artikel gelezen uit ons magazine. Vond je het interessant? Lees hier ons volledige magazine -> Magazine Hoeksche Zaken