Skip links
Lokaal talent

Lokaal talent

Share

Hoe blijf of word ik een aantrekkelijke werkgever? Wat kan ik doen om vacatures in te vullen? Hoe zorg ik ervoor dat ik voldoende talent in huis heb en houd? De huidige arbeidsmarkt is voor veel bedrijven een uitdaging. In bijna alle sectoren is en blijft de arbeidsmarkt krap.

De Hoeksche Waard kent veel mooie bedrijven. Daar mogen we met elkaar trots op zijn! Het is – zeker in deze tijd – van belang om de bekendheid van deze bedrijven bij leerlingen, studenten en werkzoekenden te vergroten. Hierdoor zullen zij eerder een stage, werk- of leerplek of baan in de Hoeksche Waard zoeken.

De Hoeksche Inspiratiedagen zijn een initiatief van het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid in de Hoeksche Waard. Het doel van deze dagen is om lokale werkgevers, werkzoekenden en jongeren met elkaar in contact te brengen. Op deze manier worden stageplaatsen lokaal gezocht én gevonden. Ook vinden werkzoekenden en jongeren – van zowel binnen als buiten onze gemeente – hun bijbaan of werk in de Hoeksche Waard.

Begin oktober was het dan eindelijk zover en presenteerden meer dan 100 bedrijven zich aan ruim 600 leerlingen van het voortgezet onderwijs, vele honderden werkzoekenden en andere belangstellenden. Het was een unieke kans om met een toekomstig werknemer in contact te komen. Het jaarlijks terugkerende evenement werd afgesloten met de Open Bedrijvendag Hoeksche Waard. Deelnemende bedrijven openden hun deuren om geïnteresseerden een kijkje in de keuken te geven én om te laten zien welk moois het bedrijfsleven in de Hoeksche Waard te bieden heeft.

En na zo’n mooi en drukbezocht evenement is de kans natuurlijk groot dat lokale werkgevers hun stages en vacatures nu hebben ingevuld met lokaal talent. En hoe mooi is dat!

Maar na de Hoeksche Inspiratiedagen houdt het zoeken naar nieuw talent natuurlijk niet op. Zo blijft de vraag naar personeel in sectoren als zorg, techniek en ICT groot. Ik breng het platform Werken & Leren daarom graag onder de aandacht. Dit platform is dé plek waar beroepsoriëntatie, opleidingen, stages en vacatures makkelijk worden gevonden. Werkzoekenden binnen én buiten de Hoeksche Waard vinden hier een overzicht van vacatures op het eiland. Jongeren zien hier een overzicht van bedrijven die openstaan om hen te inspireren.

De nieuwe generatie kent veel jonge, goed opgeleide mensen met frisse ideeën. Heb je stageplekken of vacatures in de Hoeksche Waard en zet je de deuren open voor dit talent? Plaats dan jouw aanbod op www.werkenenlerenhw.nl  Zo weten leerlingen, studenten en werkzoekenden je te vinden!

Martine in ’t Veld Accountmanager bedrijven – gemeente Hoeksche Waard