Skip links
Marianne Achterberg

Starter in de spotlight… Marianne Achterberg van 8erberg Business Support

Share

De Hoeksche Waard kent heel veel ondernemers. Elk jaar komen er ook weer ondernemers bij. In dat kader lichten we elke editie van Hoeksche Zaken een startende ondernemer uit. Deze keer spreken we met Marianne Achterberg van 8erberg Business Support. In dit artikel maak je kennis met haar en haar business.

Wanneer ben je gestart?

1 januari 2024

Waarom ben je voor jezelf begonnen?  

Na een reorganisatie binnen het bedrijf waar ik werkte, ben ik gaan nadenken. Wat wil ik? Waar word ik blij van? Wat past mij? Mijn conclusie: ik wil graag bedrijven ondersteunen in de breedste zin van het woord, maar voornamelijk met het opzetten en onderhouden van hun kwaliteitsmanagementsysteem. Bij het bedrijf waar ik werkte, waren wij ook ooit op zoek naar een intern auditor en deze bleek eigenlijk niet voorhanden. De internationale norm ISO 9001:2015 is complex en niet eenvoudig toegepast. Hier ligt dus mijn uitdaging om dit voor bedrijven te vertalen in hun bedrijfsbeleid / kwaliteitsmanagementsysteem. 

Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je voor jezelf begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?

Wanneer je lang voor een werkgever hebt gewerkt,  mis je soms je sparringpartner met een frisse blik. Even overleggen; Wat denk jij? Gelukkig word ik gesteund door mijn gezin. Ze luisteren goed en hebben zeker ook goede ideeën aangedragen. Ook heb ik met relaties gesproken met wie ik vanuit mijn vorige werkgever contact had om de ideeën eens helder op een rijtje te krijgen.

Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?

Uitdagend! Het is nu vooral zaaien, mails sturen, rondbellen! Zo leuk om te zien dat er iets begint te groeien en ik kijk uit naar het moment dat ik mag gaan oogsten!

Waar staat ‘8erberg business support’ voor en wat heb je te bieden?

Bedrijfsondersteuning in de breedste zin van het woord. Ik heb mijn training tot Lead Auditor kwaliteitssystemen ISO 9001:2015 bij DNV afgerond. Zo kan ik bedrijven helpen om het kwaliteitssysteem op te zetten, de interne audits uit te voeren en het kwaliteitssysteem te onderhouden. Ik luister naar wat een bedrijf al heeft en wat zij willen, ben onafhankelijk, integer en objectief. Ik kan snel schakelen en wil samen met het bedrijf de doelstellingen op een rij zetten om tot een grotere klanttevredenheid te komen. Met ruim 25 jaar ervaring in financiële- en orderadministratie bij een internationaal productiebedrijf kan ik bedrijven ook bij diverse administratieve zaken ondersteunen. 

Hoe zou je jezelf als ondernemer omschrijven in drie woorden?    

Onafhankelijk, objectief, klantgericht

Wat zijn je toekomstplannen/ ambities? 

Mijn ambitie is om bedrijven te laten inzien dat kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001:2015 een tool is om hun bedrijfsbeleid goed te organiseren. Ik wil de spanning voor een audit weghalen bij bedrijven, want het is geen inspectie, maar een controle op het proces om de doeltreffendheid van het systeem verifiëren.

Heb je nog tips voor andere startende ondernemers?

Het is niet raar om hulp te vragen, maak gebruik van alle kennis en kunde die tot je beschikking staat!

8erberg Business Support

Koningin  Wilhelminastraat 70 | 3265 BK | Piershil
T: 06-25085457 | E: marianne@8erberg-business-support.nl | W: www.8erberg-business-support.nl