Skip links
Cameratoezicht

Veiligheid tijdens de feestdagen

Share

Veiligheid tijdens de feestdagen

De maand december staat alweer voor de deur. Voor de meeste mensen een gezellige maand met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling op de planning. Dit zijn ook de dagen dat veel mensen weg zijn van huis en hier maken ongenodigde gasten helaas graag gebruik van. Vooral de jaarwisseling is populair onder inbrekers. Uit de claims bij verzekeraars blijkt dat het risico op een inbraak tijdens deze donkere dagen tot wel 50% hoger ligt dan op een ‘normale’ dag.

Naast woningen zijn er ook veel andere panden, zoals scholen en kantoren, onbemand tijdens vakanties en feestdagen. Een inbraakmeldsysteem is een belangrijk onderdeel van de beveiligingsmaatregelen bij zowel woningen als bedrijven. Tijdige inbraakdetectie met een eventuele doormelding naar de meldkamer voor een snelle alarmopvolging helpt schades voorkomen. Er kan daarnaast ook een camerasysteem worden ingezet als ‘ogen op afstand’ ter verificatie en identificatie van (ongenodigde) bezoekers.

Veiligheidstips

Een paar eenvoudige tips om zelf je woning veiliger te maken:

  • Sluit alle ramen en deuren. Gebruik goedgekeurd hang-en-sluitwerk en draai deuren altijd op slot. Vergeet hierbij ook de achterdeur niet.
  • Plaats goede buitenverlichting.
  • Wek de indruk dat je thuis bent door timers in te stellen op de verlichting zowel binnen als buiten.
  • Vraag de buren, vrienden of een familielid om de post weg te halen wanneer je lang van huis bent.
  • Leg je sleutels en waardevolle spullen uit het zicht.
  • Plaats geen teksten of foto’s op sociale media waaruit blijkt dat je weg bent van huis.
  • Maak gebruik van een digitale buurtpreventiegroep, bijvoorbeeld via WhatsApp.

Interesse in een elektronisch beveiligingssysteem voor jouw pand of woning? Of wil je meer weten over ons bedrijf en het gebruik van deze systemen neem dan gerust contact met ons op:

Profs4Security BV
Energieweg 17
3281 NH Numansdorp
info@profs4security.nl
088 747 0000

Kijk ook eens op de website van Politiekeurmerk Veilig Wonen. De hele maand december geven zij in het belang van de veiligiheid elke dag  een anti-inbraaktip! www.politiekeurmerk.nl/inbraakvrije-feestmaand.

Samen zorgen we voor een veiliger Hoeksche Waard – Profs4Security

Team Profs4Security