Skip links
Côte Du Sas

Voel je thuis aan de ‘Côte Du Sas’

Share

Restaurant ‘De Batterij’ biedt een prachtig uitzicht over Jachthaven van Strijensas en het Hollands Diep. Zes jaar geleden nam Fons Sijpen het restaurant over. De horecaman in hart en nieren zorgde voor een nieuw elan aan de ‘Côte du Sas’.

Fons werkt als sinds zijn achttiende in de horeca. Hij vertelt: “Ik ben al 42 jaar met eten en drinken bezig, waarvan 20 jaar als zelfstandig ondernemer. Van strandtent tot het koninklijk huis en van  nachtclub tot hotel. Als ik ergens potentie in zie, dan ga ik ervoor.” Hij heeft naar eigen zeggen het zakelijke van zijn moeder en het bourgondische van zijn vader en dat blijkt in de praktijk een goede combinatie, want ‘De Batterij’ is weer helemaal opgeladen en als nieuw.

Thuisgevoel

“De potentie is ook hier aanwezig”. Fons wijst om zich heen. “Deze locatie is prachtig. Het is een unieke plek in de Hoeksche Waard, maar er moest wel het nodige gebeuren. Ik durf te stellen dat we er iets moois van hebben gemaakt, maar ik merk dat dit besef nog niet bij iedereen is geland.”
Gelukkig herontdekken steeds meer mensen het restaurant én: ze blijven terugkomen. “Niet alleen vanwege de goede menukaart, lekkere wijnen en bieren, maar vooral ook vanwege de warme, huiselijke sfeer”,  verklaart Fons. “Brabantse gezelligheid in de Hoeksche Waard. Dat heb je hier verder nergens. Gewoon goed eten, veel gezelligheid en persoonlijke aandacht. We werken al sinds het begin met een vast en enthousiast team. Zij maken het warme welkom compleet. Een feestelijk diner met vrienden, een snelle pizza met de familie of even opladen na een wandeling in de prachtige natuur, inclusief modderlaarzen. Alles kan hier.”

Betaalbaar

“Een ander belangrijk punt is betaalbaarheid”,  vindt Fons. “Natuurlijk hebben wij ook te maken met prijsstijgingen, maar ik vind het belangrijk dat de horeca voor iedereen toegankelijk blijft. Daarom kopen we slim in. Geen overdadige luxe, maar een bord van de kringloop bijvoorbeeld. Daar smaakt het eten echt niet anders van. En dit versterkt bovendien het thuisgevoel.”

Ruimte huren

Naast het restaurant bevindt zich nog een zaal die je kunt huren voor feesten, partijen en vergaderingen. “Deze ruimte is moderner ingericht en beschikt over de nodige presentatiemiddelen”,  vertelt Fons. “Het is een prima plek voor zakelijke bijeenkomsten, met de prachtige haven als decor en voldoende gratis parkeergelegenheid.” Nu de basis staat, is het voor Fons tijd om het stokje over te dragen aan bedrijfsleider Robbie Plaisir, maar hij zal Robbie en zijn team de komende jaren nog wel bijstaan.  

Restaurant de Batterij

Sassedijk 6A | 3292 LD | Strijensas
T: 078-6474961| E:info@restaurantdebatterij.nl | W: www.restaurantdebatterij.nl