Skip links
Mondzorg

Gezond begint in de mond

Share

Fris Mondzorg uit Klaaswaal is gespecialiseerd in het behandelen van tandvleesproblemen. Mondzorg is ontzettend belangrijk, niet alleen voor de mond, maar ook voor de algehele gezondheid. “Je mond is de spiegel van je gezondheid”, weet eigenaresse Valerie van Brakel. “Daarom nemen we de tijd voor mensen. De mond vertelt een verhaal.” 

Valerie heeft ruime ervaring in de tandheelkunde. Voordat ze in 2016 begon met Fris Mondzorg werkte ze bij verschillende tandartspraktijken. Het viel haar op dat er vaak weinig tijd is voor patiënten. “Die tijd is er bij ons wel”,  benadrukt zij. “Tandvleesproblemen ontstaan meestal niet zomaar. Er zit vaak een verhaal achter. Wij hebben oprecht aandacht voor de patiënt.”

Diverse behandelingen  

Fris Mondzorg biedt verschillende behandelingen voor zowel kinderen als volwassenen. Valerie vertelt: “Denk aan het verhelpen van ontstoken tandvlees, gevoelige tanden, een slechte adem en het verwijderen van tandsteen en aanslag. Ook helpen we bij het reinigen van implantaten en beugels. Tijdens een eerste bezoek doen we altijd een tandvlees- en gebitscheck en op basis hiervan maken we in samenspraak met de patiënt een behandelplan. Daarnaast geven we adviezen en instructies voor een goede mondhygiëne. Wist je bijvoorbeeld dat je met alleen poetsen slechts 60% van het vuil verwijdert? Daarom is het belangrijk om te reinigen tussen de tanden en kiezen.” 

Preventief

Valerie vervolgt: “We werken niet alleen probleemoplossend, maar ook preventief. Een goede mondhygiëne voorkomt problemen. We streven ernaar dat mensen zo lang mogelijk hun eigen gebit kunnen behouden. We zien ook veel kinderen in de praktijk. Hier begint het wat mij betreft: een stukje bewustwording over het belang van een goede mondhygiëne. Hier hebben ze rest van hun leven profijt van. Gezond begint in de mond. Een bezoek aan Fris betekent vaak beter poetsen en minder gaatjes.” 

Zonder verwijzing

Een bezoek aan de praktijk kan zonder verwijzing. “Voor kinderen tot 18 jaar wordt dit zelfs volledig vergoed uit het basispakket”,  aldus Valerie. “En goed nieuws, want sinds kort hebben we er een tweede behandelkamer bij. Met de komst van onze nieuwe collega Jacqueline Engels en bestaande collega Adane van Arkel kunnen we nu weer nieuwe patiënten aannemen. We gunnen iedereen een glimlach om trots op te zijn.” 

Wil jij ook een stralende glimlach? Maak een afspraak via www.frismondzorg.nl.

Fris Mondzorg

Oud-Cromstrijensedijk WZ 26 | 3286 BT | Klaaswaal
T: 0186-711107 | Einfo@frismondzorg.nl | Wwww.frismondzorg.nl |