Skip links
Mako Cleaning Service

Mako Cleaning Service koestert Hoeksche Waardse roots

Share

Hij houdt van zijn vak. Niet alleen omdat de schoonmaakbranche constant in ontwikkeling is, maar vooral omdat het echt mensenwerk is.Mako Cleaning Service, in 1969 opgericht door mijn vader, is een solide en hecht familiebedrijf. Met sommige klanten doen we al ruim 40 jaar zaken”, vertelt de huidige directeur en eigenaar Gerard de Man. “Persoonlijk contact en optimale service vormen het fundament van onze onderneming. Dat koester ik. Want dat is wat ik van huis uit heb meegekregen.“

Even snel, snel een offerte aanbieden op basis van wat algemeenheden past dus niet bij Mako. “Als we met een bedrijf in zee gaan, willen we altijd de best mogelijke service bieden”, zegt Gerard. “Dat betekent om de tafel met elkaar en aandachtig luisteren. Wat heeft de opdrachtgever precies nodig? We denken mee, adviseren en communiceren helder. Als iets niet mogelijk is, dan leggen we uit waar de knelpunten zitten. En dan zoeken we samen naar een oplossing. Onze inzet is een relatie voor de langere termijn. Daarom kunnen we ook pas een goede, realistische offerte uitbrengen als we alle benodigde informatie in huis hebben. Daarna gaan we natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Niet lullen maar poetsen.”

ISO en VCA gecertificeerd

Persoonlijke aandacht, efficiency, transparantie en topkwaliteit. Dat is wat Mako Cleaning Service, gevestigd in Oud- Beijerland en Goes, onderscheidt van de concurrent. “Onze medewerkers, zo’n 180 op dit moment, zijn goed opgeleide en gemotiveerde professionals.  Met elkaar vormen we een solide schoonmaakbedrijf en kunnen we de meest uiteenlopende klussen aan. We zijn ISO en VCA gecertificeerd en we zetten ons voor de volle 100% in voor onze opdrachtgevers. Onze roots liggen in de Hoeksche Waard. Je ziet onze bedrijfswagens regelmatig voorbij komen op het eiland. Maar sinds kort zijn we ook actief in Goes, daar hebben we een bedrijf overgenomen. Dat kwam zo op ons pad.” 

Opdrachtgevers ontzorgen

Totale schoonmaakdienstverlening. Zo kunnen de werkzaamheden van Mako Cleaning Service het beste worden omschreven. “En die werkzaamheden zijn dus heel divers”, aldus Gerard.  “We ontzorgen onze opdrachtgevers zoveel mogelijk. Dus als het gewenst is, geven we ook de planten water. Maar in grote lijnen moet je vooral denken aan het reinigen en onderhouden van bedrijfspanden, scholen en appartementencomplexen, verwijderen van graffiti, glasbewassing en het onderhoud van vloeren. Feit is dat wij alle kennis en kunde in huis hebben om ondernemers, maar ook gemeentelijke en maatschappelijke organisaties, te helpen bij het onderhouden van hun objecten. Binnen en buiten. Iedere opdrachtgever is anders. Met name dat aspect vind ik uitdagend. Soms komen er ook echt bijzondere opdrachten binnen. Zo starten we binnenkort in Stellendam bij zeehondenopvang A Seal”, vertelt Gerard

Service en kwaliteit

Daarbij is de schoonmaakbranche volop in ontwikkeling. “Op dit moment ligt de focus vooral op duurzaamheid’, zegt Gerard. “En bij Mako Cleaning Service gaat dat verder dan het gebruiken van milieuvriendelijke producten in duurzame verpakkingen. Zo zijn we ook alert op het reduceren van water- en energieverbruik. Maar daarnaast hechten we veel waarde aan klassieke kwaliteiten zoals service, persoonlijke betrokkenheid en betrouwbaarheid. Dat is de basis van ons bedrijf.”

 

Mako Cleaning Service

L.J. Costerstraat 4 | 3261 LH | Oud-Beijerland
T: 0186-619500| E: info@makocleaning.nl| W: www.makocleaning.nl |